- За невеликий період роботи світлофора до ДАІ надійшли скарги вінничан про те, що цей світлофор створює пробки і може призвести до “транспортного колапсу”, - пояснює старший інспектор відділу організації дорожнього руху ДАІ УМВС України у Вінницькій області Роман Горобець. - Тому кілька днів поспіль комісія у складі начальника КП “ВСМЕДОДР” Івана Юрченко, представників міської ради, ДАІ міста виїжджає на місце і спостерігає за тим, що саме утруднює транспортний рух.

Водії маршрутних таксі, говорять, що після перехрестя вулиць Келецької і 600-річчя досить важко за 150 метрів перелаштуватись на внутрішню смугу.

Сам Іван Юрченко о сьомій годині ранку з’являється біля вказаного світлофору.

- Ми виїхали на місце, подивитись і з’ясувати, так воно чи ні, - пояснює пан Юрченко. - Водії протестують проти всього. Скаржаться на зовнішню смугу руху транспорту після перехрестя вулиць Келецької і 600-річчя і перед світлофором до автостоянки. Бо на ній намальована стрілка, що показує поворот праворуч. Кажуть, що це “злачне” місце, бо після нього зазвичай розміщується екіпаж ДАІ, і ніби навмисне “ловить” водіїв, які порушують правила. То ви не порушуйте. Інші ніби не можуть виїхати зі стоянки ТЦ “Грош”, мовляв багато часу витрачають. Та датчик на світлофорі спрацьовує одразу. І цей світлофор, і світлофор на перехресті працюють узгоджено. Як тільки машина з’являється при виїзді зі стоянки він передає сигнал до основного світлофору і через 15 секунд вже можна виїхати зі сторони “Грошу”. Одночасно у цей момент “зелене світло” горить для машин по вулиці 600-річчя.

Це не інший світлофор, а філіал світлофора на перехресті Келецької і 600-річчя. Вони працюють узгоджено координовано. Коли тут вмикається сигнал на виїзд, з торгового центру, тоді загорається червоне світло по вулиці Келецькій. І лише тоді коли зоборонено рух по Келецькій — дозволяється рух по 600-річчя. Машини зупиняються, щоб дочекатись зеленого кольору всього навсього на 15 секунд.

На згаданій дорозі, вулиці Келецькій, дозволено рух транспорту 60 км на годину. Цю відстань машини від основного перехрестя до вказаного виїзду із парковки проходять приблизно за три секунди. Як пояснює пан Юрченко, якщо водій не планував порушувати, то він одразу правильно вибирає смугу руху. “Але тут немає тих проблем, про які пишуть”, - наголошує він.

Наразі, як повідомив Роман Горобець, остаточних висновків комісії немає, бо вона ще працюватиме три дні і періодично виїжджатиме на об’єкт. Проте у акт обіцяють внести всі недоліки, які згодом представлять відповідним органам.


Переглядів: 4556
Поширень: 0