Про проблеми дітей та молоді з інвалідністю розповідали представники державних та громадських організацій під час зустрічі з заступником голови облдержадміністрації Любов’ю Спірідоновою. Серед питань, які обговорювались цього дня, основним і найгострішим стало питання щодо конфліктної ситуації навколо комунального закладу "Вінницький обласний центр ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів "Промінь". А саме факт звільнення з посади колишнього заступника директора центру Ірини Саранчі, яка є інвалідом дитинства та громадською активісткою.

На її захист стали чи не всі громадські організації інвалідів, громадська рада при облдержадміністрації та представник національної асамблеї інвалідів України у Вінницькій області Світлана Демко.

Вислухавши представників громадськості Любов Спірідонова запевнила присутніх, що обов’язково проконтролює хід вирішення цього конфлікту. І першим кроком в цьому стане доручення голови облдержадміністрації про створення комісії з перевірки ситуації, яка склалась в «Промені».

Окрім цього питання на зустрічі представники громадських організацій доповіли про форми та зміст надання соціальних послуг дітям та молоді з інвалідністю, виконання обласної програми розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими можливостями. Окремо Світлана Демко наголосила на тому, що Україна ратифікувала Конвенцію про права інвалідів, а це означає, що люди з обмеженими фізичними можливостями мають, так би мовити, свою Біблію.

Завершуючи зустріч Любов Спірідонова відзначила, що Вінниччина є піонером у започаткуванні соціальних закладів, які підтримують сьогодні інвалідів. І тому основним завданням влади було й буде соціальна підтримка інвалідів. А саме створення таких умов, щоб люди з обмеженими фізичними можливостями почувалися на рівних зі здоровими людьми.


Переглядів: 6847
Поширень: 0