Ділянку автомобільної дороги державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка (об’їзна м. Вінниці) та шляхопровід через залізницю реконструювали менш ніж за три місяці. Це перший ремонт магістралі за останні 34 роки. З держбюджету на об’єкт виділили 38,7 млн. грн. Голова облдержадміністрації Микола Джига наголосив: «Завдяки програмі модернізації доріг київського напрямку ми значно скоротимо відстань між Вінницею і столицею».

Вінницькому облавтодору вдалося реконструювати 9,4 км шляху із загальної протяжності відрізку об’їзної у 13,3 км. Ділянка дороги є стратегічною, адже з’єднує південний напрямок з київським, а також веде до вінницького аеропорту.

На ділянці ремонту влаштовано двошарове асфальтобетонне покриття та здійснено подвійну поверхневу обробку. Було покладено 14 тис. тонн гарячого асфальтобетону та 12,5 тис. тон щебенево-мастикового асфальтобетону. Великий обсяг робіт, відзначив губернатор, здійснено з реконструкції та розширення мостового переходу через залізницю довжиною 42,6 п. м.

Микола Джига подякував вінницьким дорожникам та керівництву Укравтодору за оновлену магістраль.

Голова облдержадміністрації наголосив, що реконструкція автошляхів – це продовження комплексної програми з покращення мережі доріг області, за протяжністю яких Вінниччина – друга в державі. «Це програма, яка розрахована на те, що ми відбудуємо хорошу кільцеву дорогу і з’єднаємо магістраль від міста Вінниці до Калинівки, об’їзну навколо якої відкрили у січні. Зробимо якісний автобан.

Також на наступний рік передбачається реставрація розв’язки на Вінницю – буде проведено ремонт дороги і мостового переходу, встановлено освітлення, вартість цих робіт порядку 9 млн. грн. Далі плануємо продовжити дорогу в сторону Хмельницького – кільцеву дорогу до аеропорту», - повідомив губернатор. Взагалі, підкреслив Микола Джига, столиця стане ближчою до вінничан.

Перший заступник начальника Служби автомобільних робіт у Вінницькій області Василь Демішкан прокоментував плани модернізації транспортних розв’язок в київському напрямку. «Микола Васильович поставив задачу зробити проїзд на Київ. Обхід Калинівки уже є, на наступний рік заказуємо обхід Корделівки (Калинівський район) і Перемоги (Козятинський район). Це буде 4 полоси, як ми плануємо. Це дозволить зекономити 40 хв. до кордону з Житомирською областю. На перспективу в Житомирській області треба петлю закільцювати, це ще зекономить 30 хв», - сказав він.

Микола Джига наголосив, що триватимуть ремонтні роботи і на комунальних дорогах обласного значення. За останній час капітально відреставровано за новими технологіями понад 150 доріг в населених пунктах області. Микола Джига додав, що до кінця року введуть в експлуатацію окружну дорогу міста Ямполя. «Вінницькі дороги відрізняються в кращий бік від наших сусідів, і ми вдячні дорожній службі за роботу. Від стану доріг, їх безпеки залежить не лише оцінка нашими мешканцями діяльності влади, якісні сучасні магістралі – це складова іміджу регіону»,- додав керівник регіону.

Для довідки:
Обсяг фінансування робіт з ремонту та реконструкції доріг комунальної власності у 2010-2011 роках становить понад 85 млн. грн. Кошти, передбачені на ці цілі, перевищують суму асигнувань у 2008-2009 роках у 5 разів.


Переглядів: 6939
Поширень: 0