Саме ці слова можна було почути під час Божественної літургії на честь 1020-ліття Хрещення Русі, 250-ліття Спасо-Преображенського кафедрального собору, 75-ліття Вінницької Єпархії, що пройшла 14 вересня поблизу Спасо-Преображенського храму. Цього дня на святу молитву завітало вище духовенство із всіх регіонів України, обласне та міське керівництво, народний депутат України Петро Порошенко, віряни. Вів богослужіння владика Київський та Всєя Русі Блаженнійший Володимир.

Дві години тривала божественна молитва під відкритим небом, щоб усі бажаючі мали змогу взяти участь в урочистостях. Тисячі прочан прослухали святий молебен до 250-ліття Свято-Преображенського храму, який сьогодні уособлює міць та силу православної віри. Після урочистої літургії та молитви владика Вінницький та Могилів-Подільський Симеон виразив щиру вдячність обласному керівництву та міському голові, владі районів та сіл, представникам місцевого самоврядування за підтримку Вінницької вікарії, за розуміння та співпрацю, що розпочалася давно, і, підтримана покійним владикою Макарієм, була плідною та успішною. Він відзначив, що на Вінниччині обласне та міське керівництво працює дуже злагоджено і в першу чергу ставить перед собою спільні завдання, які і вирішує спільними зусиллями. Найголовніше з яких - добробут вінничан, і, відповідно, така співпраця є прикладом для влади інших регіонів України, символом того, як різні гілки влади мають працювати на благо держави, а не особистих інтересів. Окремо владика Симеон подякував голові облдержадміністрації О.Домбровському та П.Порошенку, який підтримує вінницьку єпархію з 1997 року.

Вітаючи архієпископа Вінницького та Могилів-Подільського з букетом ювілейних дат голова облдержадміністрації О.Домбровський зазначив:«Мені надзвичайно приємно привітати вас від себе, від всіх голів райдержадміністрацій та районних рад, місцевого самоврядування з цілою низкою надзвичайно гарних подій та дат. Тисячі людей тут зібралися для того, щоб відсвяткувати 250-річчя від дня заснування цього прекрасного Собору, головного храму Вінниці. Надзвичайно приємно, що службу сьогодні проводить Блаженнійший Володимир, який є прикладом сильної віри та богослужіння, і робить все можливе, щоб ця сила укріплювалася».

«Це радісна подія для храму, адже саме сюди ми приходимо і молимося, тут відкриваємо свою душу, просимо прощення, тут відбуваються великі таїнства, в його стінах кожна людина очищає свою душу» - підкреслив очільник області.
Словами вдячності і пам’яті згадав О.Домбровський митрополита Макарія, який відійшовши до Бога залишив по собі лише добрі спогади, адже завдяки йому і сформувалася сильна Вінницька єпархія та всебічно підтримується православна віра. «Це була людина великої сили духу, щирий патріот та вірний слуга Божий, це був не просто наш наставник, і духовник – він був надзвичайно рідною людиною, з якою можна було поділитися і в радості і в смутку. Тим, хто підтримував нас у нашій нелегкій роботі. Нам дуже приємно, що до 70-літнього ювілею від дня народження цієї видатної людини нам вдалося зробити пам’ятник-меморіал на його честь» - зауважив Олександр Георгійович. Після чого голова облдержадміністрації О.Домбровський, голова обласної ради Г.Заболотний, міський голова В.Гройсман та П.Порошенко поклали квіти до пам’ятника митрополиту Макарію, якому б цього дня виповнилося 70 років.

Оскільки 14 вересня владика Симеон відмічав День Ангела, то голова облдержадміністрації та народний депутат П.Порошенко привітали його з іменинами, подякували за співпрацю, підтримку, розуміння, за щиру і відверту допомогу кожній людині. На честь свят О.Домбровський подарував владиці старовинну ікону Ісуса Христа і Божої Матері, яка є ровесницею нашого храму, а П.Порошенко від себе та своєї родини на честь Дня Ангела вручив владиці Симеону новий жезл. Вони побажали владиці, щоб їх подарунки служили тій великій справі, яку він робить для наших людей та вірян.


Переглядів: 3726
Поширень: 0