— Тепер на сесію не треба приносити по 200–300 аркушів документів. Їх замінює мій 600-грамовий "айпед-2", — каже депутат Вінницької міськради та керівник відділу по справах сім\'ї, молоді та туризму Руслан Анфілов.

Він один із семи депутатів, які прийшли на останню сесію з планшетними комп\'ютерами.

— У вересні хтось озвучив ідею, що всім депутатам необхідно закупити планшети. Бо на кожну сесію необхідно роздруковувати багато аркушів з пропозиціями, рішеннями та потрібною інформацією. У міськраді 50 депутатів, на папір іде багато коштів, — каже Анфілов. — Але з бюджету ніхто купувати планшети не буде. Відверто кажучи, кожен депутат може дозволити собі айпед. Свій купив місяць тому.

Депутатам, що мають планшети, документи на сесію висилають електронною поштою.

— По всьому міськвиконкому працює система вай-фай. Тому весь час в онлайн-режимі, де б не був, — зауважує. — Не залежу від свого головного комп\'ютера, пошта приходить на планшет. Якщо у відпустці, також маю доступ до потрібної інформації. І керувати підлеглими можу з айпеда, коли за кордоном. Коротше кажучи, річ незамінна.

Руслан Анфілов радить купувати планшети через інтернет-магазини. Коштують від 5 тис. до 10 тис. грн.

Заступник вінницького міського голови Володимир Слишинський улітку придбав "айпед -2".

— До цього близько року в мене був перший айпед, — каже. — У цьому апараті вся моя база даних, контакти, електронна пошта.

Ще один заступник міського голови Валерій Коровій також має "айпед-2".

— Його мені привезли місяць тому з Києва. Дуже зручний у роботі. Спокійно вміщується в папку з документами, — каже.


Переглядів: 3313
Поширень: 0