Молочно-тваринну галузь на Вінниччині будуть розвивати, опираючись на білоруський досвід. Про це сьогодні повідомив голова облдержадміністрації Микола Джига підбиваючи підсумки соціально-економічного розвитку області за 2011 рік.

- Чому така увага до тваринництва? Тому що це є пріоритетом розвитку агропромислового комплексу. Там де є молочнотоварне виробництво, там господарство має прибутки, - зазначив Микола Джига. - Ми взяли курс на розвиток молочнотоварного виробництва. Фахівці з області за минулий рік вивчили досвід США, штат Вісконсин, де за рік доять 11 мнл. тонн молока промисловим засобом і отримують прибутки 65 млрд. доларів тільки на молоці. У нас для цього є усі можливості, ми просто дуже неефективно використовуємо наші ресурси. Крім того, наші фахівці побували в Голландії, Франції, Ізраїлі і в Білорусі. І ми дійшли висновку, що найкращий варіант, найбільш прийнятний для нас – це білоруський варіант: там не втратили господарство, не розпаювали землю, зберегли і переформатували його.

Також за словами Миколи Джиги, до 2015 року на Вінниччині в галузі тваринництва планується зреалізувати 45 інвестиційних проектів, в тому числі в молочному господарстві – 39.

У 2011 році в області введено в експлуатацію 3 комплекси з промислового виробництва молока на 2430 корів. Розпочато також будівництво ще 3-х комплексів на 2900 корів.


Переглядів: 3071
Поширень: 0