У Вінниці створять музей трамваїв, запевняє начальник Вінницького ТТУ Володимир Бугайчук. Наразі обговорюється його площа і місце.

- Все залежить від кількості трамваїв, - розповів Володимир Бугайчук. - Тому, яка для цього площа потрібна поки важко сказати. Міська влада нас у цьому підтримує і у мене немає сумнівів у тому, що ідея реалізується. Хочемо зібрати як мінімум 7-8 вагонів, що курсували колись Вінницею.

За словами Володимира Бугайчука, у музеї просто неба обов’язково повинен бути бельгійський вагон “нівель”, який цього року знайшли у дитячому таборі під Вінницею, реконструйований у 1988-му році силами ТТУ ретровагон, 104 — німецький “гота”, чеський Т4 та КТ4, швейцарські “карпфен” і “міраж”.

Окремі вагони вже почали відновлювати члени клубу любителей транспорту “1000 міліметрів”, вони допомагають ТТУ реконстрюювати вагони.

Керівництво ТТУ до століття вінницького трамваю, що відзначатиметься через два роки, обіцяє, що музей функціонуватиме. Поки обговорюється територія і місце, де його облаштують (долучитись можна на сайті «Вінницький трамвай»). Серед заявлених пропозицій: територія трамвайно-тролейбусного управління біля Муніципального ринку, територія біля кінцевої зупинки Вишеньки, вулиця Липовецька.


Переглядів: 3739
Поширень: 0