23 грудня пройшла позачергова сесія міської ради, на якій йшла мова про реалізовані у цьому році проекти, а також про те, як буде розвиватись місто по стратегічних напрямках упродовж наступного року.

Проекти, які планується реалізувати у 2012 році

Основна мета роботи міської влади залишається незмінною - зробити Вінницю містом, яке орієнтується на високі європейські стандарти якості життя, надання послуг та розвитку систем життєзабезпечення, інтегровані в економічне, соціальне і культурне життя Європи.

Окрім того, місто має бути й привабливим.

розробка проекту благоустрою Вишенського озера

Нині вже фактично сформувалось архітектурне обличчя центральної частини міста. Тому в подальших планах міської влади - здійснення реконструкції малих площ та скверів у різних куточках обласного центру.

Планує змінити свій зовнішній вигляд і будівля міської ради. На сьогоднішній день вже розроблено проект, над яким працював відомий московський архітектор з вінницьким корінням Олександр Асадов. Проект передбачає, що адміністративна будівля стане «зеленим будинком» - екобудівлею.

проект  реконструкції міської ради

Для реалізації цього задуму будуть залучатись позабюджетні кошти, що у Вінниці останнім часом досить вдало виходить - протягом 2007-2011 р. до міста було залучено більше 610 млн. грн.,. 400 мільйонів з яких - європейський фінансовий ресурс.

Закордонні кошти надходять у різні сфери життєдіяльності міста. Наприклад, один з найближчих проектів, - створення сучасного діагностичного центру, - в рамках домовленостей з Ізраїлем передбачає фінансування у розмірі 16 мільйонів гривень. А підписаний на початку листопада Меморандум зі Швейцарією по енергоефективності, дозволить залучити в місто більше 175 млн. грн. Реалізація цих двох проектів стартує вже у наступному році.


Переглядів: 4070
Поширень: 0