Розпочав керівник з позитивних результатів роботи у минулому році, адже 2011-й закінчено зі зниженням на 12 відсотків загальної кількості дорожньо-транспортних пригод. Цей показник є вищим від загальнодержавного на 3 відсотки і Вінниччина входить до дев’ятки областей, де найвищий рівень зниження аварійності. Завдяки профілактичним заходам досягнуто і зменшення рівня дорожньо-транспортного травматизму на 7,6 відсотків. Позитивних результатів роботи досягнуто по всіх напрямках діяльності, незважаючи на зменшення особового складу на 50 відсотків.

Якщо говорити мовою цифр, то минулого року на автошляхах області у ДТП загинули 105 і травмовано 546 людей. Співробітники ДАІ виявили 135 924 випадки порушення правил дорожнього руху, затримали 15 363 нетверезих водіїв, запобігли 249 аварійним ситуаціям.

Проте гострим залишається питання пасажироперевезення. На 33% більше відбулося ДТП за вини пасажироперевізників. За усіма фактами дорожньо-транспортних пригод працівниками автотехнічної інспекції проведені цільові перевірки, видані приписи на усунення недоліків. До Головної державної інспекції на автомобільному транспорті (ГДІАТ) направлено 30 подань для позбавлення ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень, з яких 10 перевізників позбавлено ліцензії. До замовників перевезень направлено 22 подання, із низ 11 перевізників позбавлено права перевезення пасажирів на маршрутах. До органів прокуратури надіслано 35 інформацій.

У Вінницькій області нараховується 684 ліцензіати, які використовують для надання послуг з перевезення пасажирів 2204 автобуси, на яких працює 4620 водіїв.

Упродовж 2011 року перевірено 2745 організацій, що надають послуги з перевезення пасажирів, здійснено 810 обстежень, проведено 724 цільових перевірки, видано 1375 приписів, притягнуто до адміністративної відповідальності 299 посадових осіб.

Працівниками ДАІ виявлено та зупинено понад півтисячі випадків нелегального надання послуг з пасажироперевезення.

2012 – й розпочався зростанням аварійності і станом на 12 січня під час 13 ДТП – одна людина загинула і 15 отримали травми різного ступеня важкості. Минулого року за цей період сталося на 5 автопригод менше. Переважну більшість становлять ДТП за участі пішоходів. Саме ця причина пояснює наявність в обласному центрі профілактичних автобусів, з яких щодня в людних місцях через гучномовець проводяться звернення до учасників дорожнього руху про необхідність дотримання правил безпеки на дорозі.

Крім того, як пояснив Павло Дмитрович, до 16 січня весь особовий склад Державтоінспекції перебуватиме на посиленому варіанті несення служби. У ці дні запланована і проводиться низка оперативно-профілактичних заходів, направлених на запобігання аварійності, правопорушень та керування транспортними засобами у нетверезому стані. З початку нового року правоохоронці затримали близько півтисячі п’яних водіїв.

З 1 січня 2012 року Кабінет Міністрів України встановив перелік платних послуг, які дозволяється надавати підрозділам Державтоінспекції. Цією Постановою, як зазначив начальник Управління ДАІ Вінниччини полковник міліції Павло Солоненко, має бути досягнуто порозуміння з населенням, адже нею вартість послуг суттєво зменшена.

Так, щоб отримати вперше посвідчення водія відтепер доведеться заплатити на 137 гривень менше. На 73 гривні менше доведеться платити за заміну посвідчення водія. Це пояснюється тим, що завдяки централізованій системі громадянам не потрібно буде брати деякі довідки, інформація для яких значиться у комп’ютерній мережі підрозділів ДАІ.
Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС


Переглядів: 3524
Поширень: 0