Таке рішення 25 вересня прийняли депутати Верховної Ради України. Василь Байдак та ще дев\'ять його колег звільнені із посади з формулюванням - „за порушення присяги". Це значить, що ці люди вже ніколи не зможуть стати суддями. І навіть оскаржити це рішення в інших судах.

За неофіційною інформацією Василь Байдак знав про своє звільнення із 11 вересня - перелік суддів, яких треба звільнити за порушення присяги, подала у Верховну Раду Вища Рада Юстиції. Він намагався оскаржити це рішення у вінницькому Адміністративному суді, але - не зміг.

За звільнення судді проголосувало 335 народних обранців. Одна з причин, за якою могли звільнити вінницького суддю, - махінації із Будинком Побуту, що на Соборній. Адже саме Василь Байдак приймав рішення щодо передачі Будинку Побуту з рук однієї підставної фірми до іншої. Наразі цю будівлю вже повернуто у власність територіальної громади міста.

Стосовно судді, обіцяє заступник міського голови Володимир Слишинський, будуть ініціювати порушення кримінальної справи.


Переглядів: 4575
Поширень: 0