19 січня на черговому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради були внесені деякі зміни до рішення виконкому «Про затвердження мережі автобусних маршрутів загального користування в м. Вінниці», яке було ухвалено напередодні нового року.

Мережа автобусних маршрутів загального користування м. Вінниці

Зміни були підготовлені на основі пропозицій маршрутних перевізників і стосуються восьми майбутніх маршрутів. Крім того, у рішенні передбачено один додатковий маршрут - №25Н, який буде працювати у нічний час від залізничного вокзалу до кінцевої зупинки тролейбусу в мікрорайоні «Вишенька».

До запровадження нової схеми руху маршрутних перевізників залишилось трохи більше місяця, тому маршрутні перевізники оперативно проаналізували нову схему руху і спільно з фахівцями технічного університету, профільного департаменту міської ради та трамвайно-тролейбусного управління відпрацювали запропоновані ними пропозиції. В основному вони стосуються часткових змін шляху, який проходитимуть мікроавтобуси, та збільшення кількості автомобілів на деяких маршрутах.

Таким чином, відповідно до рішення виконкому, 19 січня були внесені зміни на маршруті 5А (П\'ятничани - лікарня ім. Пирогова), який проляже по вулицях О. Кобилянської - І.Богуна - Театральна - Соборна - вул. Пирогова (у попередньому варіанті було запропоновано об\'їжджати парк по вул. Першотравневій). Також перевізники запропонували розвертатись не на площі Гагаріна, а біля лікарні ім. Пирогова. Таким же чином пропонується змінити шлях проходження маршруту № 11А (вул. Ботанічна - пл. Гагаріна).

Маршрут №8Б (вул. Бучми - пл. Перемоги) було запропоновано продовжити до вул. О.Кобилянської (П\'ятничани). У попередньому варіанті маршрут закінчувався на площі Перемоги. В зв\'язку із продовженням маршруту вирішено кількість автобусів збільшити з 4-х одиниць до 8.

Запропоновано також замінити маршрут № 13А «Барське шосе - 600-річчя» на маршрут «Барське шосе - вул. Свердлова» зі шляхом проходження по вулицях: Барське шосе - Квятека - Порика - 600-річчя - 30-річчя Перемоги - академіка Ющенка - Зодчих - Свердлова (до кінцевої зупинки тролейбусу), та збільшити кількість мікроавтобусів з 4 до 6 одиниць.

В зв\'язку з тим, що по вул. К.Маркса проходить лише один маршрут №3, а в цьому районі розташовані різні установи та заклади, запропоновано змінити шлях проходження нового маршруту № 17Б (Хмельницьке шосе - вул. Лугова). Замість вулиць Немирівське шосе - Чехова пропонується рух автобусів організувати по вулиці К.Маркса, а в зв\'язку з незначним пасажиропотоком по вулиці В. Інтернаціоналістів, - її замінено на просп. Юності.

Перевізниками запропоновано також змінити шлях проходження маршруту №20А (вул. Лугова - ВПЗ). В зв\'язку з тим, що по вулицях Ватутіна - Чехова - Немирівське шосе - Лебединського - Островського - Київська (до вул. Чорновола) цей маршрут дублюється маршрутом №45, вулицю Островського пропонується замінити на вулиці Привокзальна - Коцюбинського (це нинішній маршрут №38).

А на маршруті №22А (Свердловський масив - Муніципальний ринок) в зв\'язку зі складним профілем дороги на вулиці П. Осипенко рух маршрутного таксі пропонується перенести на вул. Козицького.

На маршруті №1А (Педучилище - пл. Перемоги) запропоновано збільшити кількість мікроавтобусів з 3-х одиниць до 4-х. Ці зміни запропоновані з метою забезпечення рівномірності руху транспорту на маршруті, так як тут буде працювати ще 4 великогабаритні автобуси.

Також прийнято рішення збільшити на дві одиниці кількість мікроавтобусів на маршруті №19А (Вишенька - вул. Чехова). На цьому маршруті буде працювати 8 бусів.

Також, на засіданні було прийнято рішення включити до маршрутної мережі нічний маршрут №25Н (Вишенька - Залізничний вокзал). Вночі на ньому буде працювати 12 мікроавтобусів.

«Ці зміни - не перші і не останні. Ми ще будемо тестувати систему до травня, і усім, ТТУ, перевізникам, нашим фахівцям і спеціалістам технічного університету, потрібно буде спільно попрацювати над тим, щоб створити якісну і зручну схему руху транспорту», - говорить міський голова Володимир Гройсман.

У прикріпленому нижче документі Ви можете переглянути перелік всіх маршрутів

Долучайтесь до обговорення кожного маршруту:
http://www.myvin.com.ua/ua/consideration.html


Переглядів: 34326
Поширень: 0