Будівництво Вінницької обласної клінічної лікарні ім.Пирогова буде завершено цього року. Про це повідомив голова облдержадміністрації Микола Джига після зустрічі з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. На Вінниччині активно впроваджується загальнодержавний пілотний проект щодо реформування та докорінного поліпшення якості медичного обслуговування населення. Серед ключових завдань цієї роботи є створення сучасної медичної установи третього рівня - будівництво хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні ім.Пирогова на 240 ліжок, зазначив голова облдержадміністрації . Спочатку будівництва на об’єкті освоєно понад 50 млн. грн., в тому числі у 2011 році – 18 млн.грн. за рахунок субвенції з Державного бюджету та 2 млн.грн. з обласного бюджету. Для завершення будівництва необхідно ще 169,3 млн.грн, в тому числі для виконання будівельно-монтажних робіт 77,6 млн.грн., для забезпечення медичним обладнанням 91,7 млн. грн..

Прем’єр-міністр України Микола Азаров дав доручення Віце-прем’єр-міністру України Андрію Клюєву та Міністру фінансів України Валерію Хорошковському підготувати постанову уряду щодо виділення коштів на добудову хірургічно корпусу.

Для довідки:
Обласна клінічна лікарня ім.Пирогова побудована у 1913 році. В ній сконцентровано близько 500 ліжок хірургічного профілю. Впродовж майже сторічної діяльності лікарня перетворилась в багатопрофільну, високоспеціалізовану і єдину в області лікувальну установу, в якій надається висококваліфікована медична допомога, основою якої є хірургія з 14 напрямків. Завершення будівництва хірургічного корпусу створить сучасні умови для перебування та лікування хворих з усієї області.


Переглядів: 3746
Поширень: 0