29 січня під час несення служби ротою ДПС УДАІ м. Вінниці на стаціонарному посту «Комсомольський» був зафіксований автомобіль «BMW Х-5», який по базі даних АІПС «Угон» перебував у розшуку з 5 грудня 2008 року. За кермом автомобіля знаходився 28-річний житель Київської області. Затримати автомобіль, який розшукувався три роки, вдалося за допомогою відеоконтролю «Рубіж», встановленого на цьому посту. Автомобіль та його власник були доставлені у Козятинський райвідділ міліції для проведення слідчих дій.

 

 

За словами командира роти ДПС УДАІ підполковника міліції Віктора Маліновського, за допомогою контролю «Рубіж» вартові доріг можуть розпізнати викрадений транспорт, вирахувати водія, позбавленого права керування та тих, чий транспорт знаходиться під арештом майна державною виконавчою службою. З 25 жовтня минулого року, коли запрацювала система «Рубіж» на посту Комсомольський ротою ДПС було затримано 29 автомобілів, які розшукувалися службою ДВС. Загалом у Вінницькій області діє три стаціонарні пости. Розташовані вони у різних напрямах виїзду та в’їзду до обласного центру. Це неподалік села Комсомольське, що в Козятинському районі, біля села Краснопілка Гайсинського району та на території Літинського району.

Основними ж завданнями працівників ДАІ, що несуть службу на стаціонарних постах, є профілактика та запобігання порушенням Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів, а також надання їм інформаційної або технічної допомоги в межах своєї компетенції. Крім того, це дає можливість водіям, які виконують довготривалі рейси, у нічний час зупинятись біля постів для відпочинку, знаходячись під вартою правоохоронців, які несуть там службу цілодобово.

 



Переглядів: 5571
Поширень: 0