Суть його — у спільному розвитку електронного врядування у Вінниці, і поширення досвіду серед інших міст України. Для цього у нашому місті створять Муніципально-громадський центр “Е-урядування”. Фінансування у розмірі 400 тис. грн. здійснюватиме міжнародний фонд “Відродження”.

У рамках підписаного Меморандуму планується активізувати роботу з розширення можливостей використання електронного урядування. Буде проводитися навчання працівників міської ради і комунальних підприємств (найближчим часом — ЖКГ).

Публічність влади — надзвичайно важливий елемент на міжрегіональному рівні, - зазначив міський голова Володимир Гройсман. - Запрацює нова система управління для більш якісного вирішення питань, спілкування з мешканцями міста. Створення спільного проекту дасть змогу підсилити цей напрям.

Одне із завдань Центру “Е-урядування” - посилення співпраці громадськості і органів місцевого самоврядування для розвитку електронного урядування у місті і покращення практик надання адміністративних послуг.

Співпраця з мешканцями дає змогу спрямувати дії у руслі, необхідному у першу чергу для них, - каже Євген Бистрицький, виконавчий директор МФ “Відродження”. Вінниця стане пілотним майданчиком, і передаватиме свій досвід іншим містам. Наш внесок — 400 тисяч гривень.

За словами Олега Левченка, виконавчого директора ВОГО “ПАРР”, надані кошти підуть на створення Центру, ремонт приміщення, створення порталу, проведення конференцій і навчання спеціалістів.

Для довідки

Технології е-урядування уже давно використовуються і успішно функціонують у багатьох зарубіжних країнах. Уряд США надає громадянам різноманітні послуги через Інтернет: видачу ліцензій, сплату податків тощо. Фінляндія та Сінгапур пропонують своїм громадянам послуги через мобільний зв\'язок. Наприклад, Верховний суд Сінгапуру надсилає громадянам SMS, щоб нагадати дату засідання. Крім того, ті громадяни Сінгапуру, котрі авторизовані на сайті, можуть електронним способом подавати до суду позови у незначних справах. On-line податкова служба Ірландії дозволяє підприємствам отримувати інформацію про оподатковування, сплачувати податки, заповнивши відповідні електронні форми, а також отримувати податкові кредити. Таких прикладів у світі чимало.


Переглядів: 4933
Поширень: 0