Відповідальні служби повинні продовжувати працювати в посиленому режимі у зв’язку з необхідністю забезпечення безперебійної роботи житлово-комунального господарства в умовах низьких температур, наголосив голова облдержадміністрації Микола Джига у ході робочої наради із заступниками. Особливу увагу керівник області вимагає приділяти постраждалим від обмороження в лікарнях та одиноким особам похилого віку в сільській місцевості.

В області діє 78 пунктів обігріву для безпритульних. Їх послугами скористалися 1896 осіб, повідомив заступник голови облдержадміністрації Роман Аксельрод. 108 чоловік обстежили медики, внаслідок чого було госпіталізовано 81 особу.

Від переохолодження загинуло 5 подолян. Причиною смерті переважно є зловживання спиртним.

Голова облдержадміністрації наголошує: «Безперебійне забезпечення населення ліками, паливом, увага до самотніх стареньких, обігрів закладів соціального призначення – головне завдання влади».

За даними управління охорони здоров’я, на стаціонарному лікуванні з ознаками обмороження перебувало 116 осіб. В середньому на добу за медичною допомогою звертається близько 13 постраждалих, часто через власну необачність та нехтування правил безпеки поведінки на морозі. Заступник начальника управління Тетяна Бабій підкреслила: «Служба «швидкої допомоги» медикаментами забезпечена, в лікарнях області харчування достатнє».

Відсьогодні поновили роботу після вимушених канікул загальноосвітні школи області. З середи - підготують до прийому дітей і заклади міста Вінниці. Дитячі садки працювали у звичному режимі, зазначив начальник управління освіти і науки ОДА Ігор Івасюк.

У зв’язку з можливою різкою відлигою керівництво області занепокоєно загрозою паводку. Микола Джига доручив розробити план заходів з попередження негативних наслідків. Голова облдержадміністрації доручив профільному заступнику: «Промоніторити питання, пов’язані з таненням снігу, особливо по руслу річки Дністер та відпрацювати відповідний план дій».



Переглядів: 3464
Поширень: 0