Нещодавно у Вінниці працівники міліції виявили та затримали дві групи молодиків, яких обґрунтовано підозрюють у скоєнні крадіжок з автомобілів. Зловмисники викрадали автомагнітоли, акумулятори, барсетки, документи та різні речі, які випадково господарі залишили у салоні.

На руку зловмисникам стали погодні умови. Через ожеледицю більшість водіїв сьогодні не погоджуються сідати за кермо і, як правило, залишають свій транспорт просто на вулиці поблизу будинків. Нехтуючи послугами автостоянок, водії ризикують залишитися не тільки без акумулятора і магнітоли, а і взагалі без автомобіля.

Як повідомив начальник Управління карного розшуку Олександр Глянько, з початку року в обласному центрі таких злочинів було зафіксовано 52 . Затриманим зловмисникам довели причетність до скоєння 16 крадіжок. До складу однієї групи входило четверо молодиків, а до іншої входило троє. Усі вони вінничани віком від 16 до 19 років. Крадіжки вчиняли переважно на території Ленінського району у вечірній та нічний час. Викрадені акумулятори, як з’ясувалося, молодики здавали у пункти прийому металобрухту. Сьогодні у цих пунктах проводиться перевірка і вже відомо, що деяких власників притягнули до адміністративної відповідальності. Розшук підозрюваних ускладнювався тим фактом, що більшість потерпілих виявляли крадіжку лише через декілька днів, коли підходили до машини змести сніг. Наразі в діях підозрюваних вбачаються ознаки злочину передбаченого ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу (Крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Щоб не стати черговою жертвою автомобільних крадіїв, правоохоронці радять власникам автівок бути більш пильними і користуватися послугами стоянок, які перебувають під цілодобовою охороною.



Переглядів: 3878
Поширень: 0