Необережність одного з працівників підприємства «Чернятинське пиво» при поводженні з відкритим вогнем позбавила жмеринчан можливості відсвяткувати Жіночий день улюбленим солодовим напоєм.

Вночі 6 березня, близько 3 години, у с. Чернятин Жмеринського району охоронець підприємства помітив пожежу у складському приміщенні. Двоповерхова складська будівля була побудована ще у далекому 1885 році і використовувалась для зберігання солоду — основного компоненту для виготовлення пива. До приїзду пожежних підрозділів вогонь встиг знищити частину покрівлі та міжповерхового перекриття, але найбільше постраждала сировина, що зберігалась на складі.

Встановленням причин, що могли призвести до виникнення пожежі, займались співробітники Управління Держтехногенбезпеки у Вінницькій області. Фахівцями дослідно-випробувальної лабораторії та служби розслідування пожеж був проведений ретельний аналіз місця пожежі, опитані керівництво та працівники підприємства.

Найбільш вірогідно, що до виникнення пожежі призвела необережність під час проведення вогневих робіт в приміщенні складу.

Як повідомили працівники підприємства напередодні у складі пробували відігріти водяні труби, які замерзли внаслідок пониження температури. Роботи проводили за допомогою паяльної лампи. Під час використання відкритого вогню загорівся один з мішків, у якому зберігався солод. І хоча полум’я вчасно помітили та залили водою, у подальшому на місце загоряння ніхто не звертав уваги, що і призвело до нічної пожежі.



Переглядів: 5190
Поширень: 0