10-річна Даринка з 3-х років без батьків бореться з недугою. У страшній автокатастрофі загинули батьки Дарини, а саму її сильно покалічило. Не могла дитина ні сидіти, ні ходити, ні голівку тримати. Пережила численні операції, нейрохірургію, обласну дитячу лікарню, санаторії, ортопедичні центри та процедури... На лікування Дарини щороку ідуть колосальні кошти, а брати їх дідусеві з бабусею ніде. Один курс лікування протягом 12 днів коштує загалом 10 тис. грн., а Дарині таких необхідно пройти 4-5 за рік.

Відгукнулася на біду сім’ї Мудриків депутат обласної Ради Наталія Гетце. Піднявши це питання, Наталія Миколаївна заявила, що голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк і весь депутатський корпус організували благодійну лінію для збору коштів на лікування дівчинки серед депутатів місцевих рад, бізнесменів та всіх, кому небайдужа доля таких дітей і багатьох інших. Наталія Миколаївна взяла на себе відповідальність за роботу благодійної лінії та першою зробила особистий внесок на допомогу дитині.

Завдяки матеріальній підтримці Наталії Гетце 26 березня Дарина Мудрик з бабусею поїдуть в Трускавець, щоб пройти курс професора Козявкіна в клініці відновного лікування. А в травні Даринка вирушить до Криму на курс голкотерапії. У 12 тисяч гривень обходиться рідним одна така поїздка до Сімферополя, але вона дуже необхідна дитині. У Даринки починається гормональна перебудова організму, і якщо у цей момент її підтримати сучасними медичними засобами в подальшому вона зможе ходити.

«Я безмежно вдячна всім хто нас підтримує, а Наталія Миколаївна дуже приємна і добра жінка, я постійно рада бачити її в нашому домі. Я вдячна їй за допомогу та можливість підлікувати Даринку,» - каже бабуся, Людмила Миколаївна – «Окрім курсу лікування в Трускавці та голкотерапії в Криму, на які у нас тепер є кошти, я б хотіла влітку звозити онуку до Євпаторії у дитячий клінічний військовий санаторій та мрію показати її німецьким спеціалістам, але для цього потрібні спеціальні дозволи. На цьому тижні в Києві збирається консиліум лікарів, вони і винесуть рішення стосовно подальшого лікування, та можливого обстеження за кордоном».

Відвідавши Даринку на 8-ме березня Наталія Гетце побачила на власні очі в яких умовах проживає сім’я Мудриків та скільки зусиль вони докладають для реабілітації онучки. У Дарини жорсткий графік. Щодня з 7-ї ранку — масаж, гімнастика, вправи для преса і спини. Обов’язкова щоденна прогулянка у візку на свіжому повітрі — і за уроки. У своєму четвертому класі Даринка визнаний лідер, староста, вчиться на «відмінно», добре плаває та грає на піаніно. Зовні вона звичайна дівчинка, але позаду сім років мужньо пережитих випробувань та страждань. А вони свідчать — у цій дитині живе справжній боєць.

« Величезною похвали і захоплення заслуговують рідні Даринки. У складній життєвій ситуації вони не опустили руки, а почали діяти, почали шукати допомогу. Саме так і потрібно. Тому що відкривають двері тільки тим, хто в них стукає» - каже Наталія Гетце.

Всім, хто хоче допомогти Даринці Мудрик:

Отримувач: Приватбанк.
Банк отримувача: Приватбанк, МФО 305299, ОКПО 14360570, р/р 29244825509100. Призначення платежу: поповнення скс.
Мудрик Людмила Миколаївна № 6762462054078735.



Переглядів: 5165
Поширень: 0