На «Вінницькому подіумі» поєднаються колір, смак та стиль. Українські дизайнери із світовими іменами представлять бурхливі і водночас витончені колекції, які не поступаються роботам іноземних будинків моди.

Цьогоріч у вінницькому фестивалі моди братиме участь Вінницьке вище професійне училище сфери та послуг. Представлена ним колекція «Поза зоною війни» виражає протест насиллю та жорстокості. Саме Вінницьке вище професійне училище сфери та послуг в рейтинговій таблиці навчальних закладів за минулий рік увійшло в сотню кращих навчальних закладів України. Окрім цього, учні вищого професійного училища співпрацюють із провідними дизайнерами України. Цих учнів жартома називають майбутніми «воронінами» та «зайцевими». Галерея «Інтершик» презентує колекцію «Вернісаж», яка вже є у продажу та користується серед прекрасної половини Вінниці неабияким попитом. Студія-дизайн «Інтершик» - це територія ексклюзивних авторських виробів, які є втіленням творчих ідей талановитого модельєра Людмили Кветньої. За 10 років свого існування одяг студії встиг завоювати симпатії прекрасної половини людства не лише в Україні, але й в Росії, Німеччині та США. Торговельна марка «Грація» на «Вінницькому подіумі» представить колекцію модельєра Дениса Кияха. Вже понад 10 років ПП «Грація» займається індивідуальним пошиттям жіночого та чоловічого одягу. Візитною карткою підприємства стали сміливі та оригінальні ідеї дизайнерів і висока якість пошиву одягу. Окрім цього, сезонні колекції дизайнерів неодноразово займали призові місця на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Жінки, обережно! У колекції дизайн-студії Марини Ярославської «Ярославна-007» представлено хутро соболя, куниці, норки, лисиці; інкрустація та ручний розпис по шкірі. Це єдина дизайн-студія в місті, яка розробляє та шиє ексклюзивний одяг та аксесуари зі шкіри та хутра. Дизайнер Марина Ярославська - лауреат багатьох міжнародних виставок. Учасниця Київських «сезонів мод» у 2006 році. Авторські роботи цього дизайнера відзначені «Золотим знаком» Міжнародного конкурсу модного одягу «Автограф-2005». Молодіжна колекція прет-а-порте молодого дизайнера Ольги Риженко, яка представлена для Торгової марки «Ярославна» під назвою «ВІВАТ, ШАНЕЛЬ» поєднує у собі комфорт, красу та сучасність. «Вода»! Саме так називається нова колекція дизайнера Володимира Подоляна, створена спеціально для фестивалю «Вінницький подіум: Осінь-Зима 2008-2009». Вода, яка дає нам життя. Сукні, спідниці, плащі, жакети та блузи. Все це - імпровізація на тему води. Зараз відомий вінницький дизайнер Володимир Подолян працює разом із Лідією Пустовіт у комерційному проекті «Ательє 1» під керівництвом Девіда Фоулі. «Палітра стихії» - нова колекція дизайн-студії ДЕСС. На створення цієї колекції модельєрів дизайн-студії надихнули роботи англійського пейзажиста Тернера. Дизайн-студія ДЕСС - творчій тандем двох Олен: Сергеєвої та Соколової, створений у 2004 році. За плечима цього талановитого союзу участь у конкурсах та фестивалях мод Вінниці, Львову та Москви. На даний час майстерня працює над міні-колекціями, які відрізняються індивідуальним почерком дизайнерів.

Все, ніби завмерло в очікування її... «Мадемуазель». Саме так називається нова колекція Олександра Очеретного. Олександр - неодноразовий лауреат та призер численних міжнародних та регіональних фестивалів та фешн-заходів. У 2007 році в рамках Лондонського тижня моди проходив конкурс «Євро-фурія-свордс», на якому здобуто II-гу премію. Саме він представляв Україну на міжнародному фестивалі моди «Русский Силуэт» у Москві. Очеретний - працює стилістом телеведучих та поп-артистів. У 2002 році отримав нагороду спілки молодих дизайнерів України як кращий молодий дизайнер року.

Окрім цього, на «Вінницькому подіумі» в якості гостей будуть присутні головний редактор столичного журналу «Космо Леді» Тетяна Краєва, відомий лондонський поет Роман Кульмінов, заступник директора департаменту регуляторної політики Міністерства економіки України Олександр Бородин, одеський художник-модельєр Марина Ілюхіна та технолог одягу Олег Горянін, голова ради спостереження Акціонерного Товариства Закритого типу «Одеський будинок моделей «Модесса» Ольга Таратута.

На прес-конференції, присвяченій «Вінницькому подіуму: Осінь-Зима 2008-2009», яка відбудеться 22 жовтня об 11:00 в готелі «Поділля», учасники фестивалю поділяться враженнями щодо столичного тижня моди, який триває цими днями; розкриють власні задуми, втілені у колекціях, котрі вінничани побачать трохи більше аніж за тиждень.


Переглядів: 4810
Поширень: 0