На сьогоднішній день у Вінниці існує декілька мікрорайонів, на території яких розташовані економічно-активні підприємства. Зараз проводиться робота по інвентаризації території на вулиці Тарногродського з тим, аби в подальшому на тих ділянках, де власники не використовують землю, можна було створювати або ж розвивати існуючі виробничі потужності підприємств. 23 березня мер Вінниці Володимир Гройсман разом із дитячими омбудсменами відвідав три підприємства, які працюють у зазначеному мікрорайоні.

ТОВ КМП «БЛІЦ»ТОВ КМП «БЛІЦ»

Першим підприємством стало ТОВ КМП «БЛІЦ», яке займається виробництвом будівельних виробів із пластмас, формуванням та обробкою листового скла. Лише за попередній рік обсяг реалізації продукції підприємства «БЛІЦ» сягнув понад 14,4 мільйонів гривень.

Аграна Фрут УкраїнаАграна Фрут Україна

Одним із найбільш цікавих об’єктів для школярів, які вперше взяли участь у об’їзді, стала компанія «Аграна Фрут Україна», яка займається виробництвом концентрованих фруктових та овочевих соків, пюре без консервантів, фруктових наповнювачів для молочної та кондитерської промисловості та виробництвом морожених ягід. Значна доля продукції підприємства експортується в Європу. На сьогоднішній день потужності підприємства дозволяють переробити 60 тисяч тонн яблук за рік та 8 тисяч тонн ягідних культур.

Рошенкондитерська фабрика Рошен, Вінниця

Ще одним об’єктом, який розташований у промисловій зоні в районі Тарногродського є кондитерська фабрика «Рошен», будівництво якої виходить на фінішну пряму. На сьогоднішній день тут вже завершується монтаж обладнання ліній для запуску першої черги виробництва та проводиться монтаж інженерного обладнання та його пусконаладка.

Під час об’їзду міський голова Володимир Гройсман зазначив, що територію в районі вулиці Тарногродського міська влада розцінює як потенційну площу для розміщення виробничої сфери. «Тут є достатній рівень інфраструктури, є все для того, аби розпочати своє виробництво, або ж розширити території існуючих підприємств для збільшення виробничих потужностей, - говорить Володимир Гройсман. - Що стосується дій міської влади, то сьогодні проводиться інвентаризація всіх територій, тому що під час розпаду Радянського Союзу з’явилось досить багато власників земельних ділянок, які взагалі не займаються їх розвитком та тримають про всяк випадок. Після інвентаризації будемо викликати власників земельних ділянок і пропонуватимемо їм виходити до потенційних партнерів з пропозиціями співпраці чи продажу. Головне, аби ця територія ожила. В цьому напрямку зроблено досить багато роботи, в тому числі фабрикою «РОШЕН», яка будує тут сучасні об’єкти. Розвиток територій для розширення потужностей вінницьких підприємств позитивно вплине на економічні показники міста, області та держави в цілому, оскільки це в тому числі і нові робочі місця».



Переглядів: 8315
Поширень: 0