Вінницька “швидка” увійшла до 10-ки кращих бригад на ІV Національному відкритому чемпіонаті бригад швидкої медичної допомоги, який проходив у Рівному 22-23 березня. Усього змагались 33 українських команди, до яких приєднались бригади з Литви, Польщі, Данії.

Вінничани вибороли ІІ місце у масовому конкурсі “Дискотека. Теракт”. Вони швидко “відсортували” близько 25 “постраждалих”.

За словами заступника головного лікаря Вінницької міської станції швидкої допомоги Катерини Слінченко, щороку завдання лише ускладнюються і ніколи не повторюються.

- Наприклад, у конкурсі “Невидимка”, - розповідає Катерина Володимирівна, - не усі бригади медиків, окрім травмованого водія, знаходили чоловіка у багажнику, чи дівчину під покривалом на задньому сидінні машини.

У іншому конкурсі перевіряли, як бригади упораються без лікаря. За сценарієм, його ударила дружина потерпілого і тим самим виключила зі змагань.

- Він не міг утрутитись у процес роботи фельдшерів і водія. До речі, водії повинні уміти самі проводити серцево-легеневу реанімацію, - згадує учасник поїздки, завідуючий підстанцією ВМСШД Станіслав Скоробагач.

Переможцями чемпіонату стали команди Харкова, Львова, Тернополя. Аналогічні обласні змагання там відбуваються один-два рази на рік.

- Поки на Вінниччині не почнуть проводити подібні конкурси — перемоги вінницькій бригаді не бачити, - переконаний Станіслав Скоробагач.- Не кажучи про те, що один реанімобіль коштує майже 1 мільйон 200 тисяч гривень.

Учасники вінницької команди-бригади:

лікар - Віталій Клименко,

фельдшери: Віктор Жалюк, Ігор Горовенко,

водій - Віталій Бабяк.

До речі:

У 2008 році бригада вінницької “швидкої” посіла перше загальнокомандне місце із сумою балів 424 очка, зараз у 2012 році медики приїхали із загальною сумою у 432 бали входять до 10-ки кращих.


Переглядів: 5575
Поширень: 0