Комуністи зустріли депутатів червоними прапорами

Зо два десятки переважно літніх людей з плакатами та червоними прапорами вимагали знизити тарифи та "не вирішувати проблеми держави за рахунок народу". Розташувавшись півколом, вони мовчки спостерігали як повз них до Вінницького міськвиконкому заходять депутати. Потім заслухали заяву свого лідера - другого секретаря міського комітету Компартії Володимира Бондарчука.

Цього дня на 19 сесії міської ради депутати питання тарифів не розглядали. І все ж мер Вінниці Володимир Гройсман прокоментував червоно-прапорний пікет.

- Мені теж дуже хотілося б, щоб тарифи були меншими. - сказав мер. - Але я реаліст і зробити це в нинішніх умовах здатне тільки диво. А поки цього дива не сталося, мусимо коритися діям національних регуляторів, які й визначають вартість газу, води, тепла, електроенергії тощо. Якщо ж мова йде про незахищені верстви населення, наприклад пенсіонерів, вони можуть отримати субсидію.

За словами мера, 16 тисяч вінницьких сімей цим правом вже користуються. На них збільшення тарифів практично не впливає.

- Навряд чи ми зможемо знизити тарифи. - сказав Володимир Гройсман. - Але будемо піклуватись, щоб максимальна кількість людей, для яких вони непосильні, були захищені з боку держави.



Переглядів: 3896
Поширень: 0