З 15 квітня у Вінниці запрацює новий пішохідний перехід зі світлофором через центральний міст. Його облаштували перед Центральним мостом з боку проспекту Коцюбинського.

Перше пробне тестування відбулось 12 квітня о 15 годині.

Начальник комунального підприємства “Вінницька спеціалізована монтажно-експлуатаційна дільниця з організації державного руху” Іван Юрченко, пояснює, що такі зміни пов’язані із запуском фонтану “Roshen”.

- Коли починає працювати фонтан, - розповідає він, - тут надзвичайно багато людей. Щоб люди не перебігали шлях хаотично, ми робимо новий регульований пішохідний перехід.

Передбачається, що новий перехід дозволить пішоходам безпечно переходити дорогу, але не ускладнить рух водіям. Принаймні тим, хто рухатимуться з вулиці Київської у напрямку вулиці Островського.

Зелене світло для пішоходів умикатимуть із дозволеним сигналом руху для машини, які їхатимуть з Київської у напрямку Островського. Самостійно новий світлофор не працюватиме, а лише у координації з світлофорним об’єктом, який діє на великому перехресті.

До 15 квітня, за словами Івана Сергійовича, світлофор працюватиме.

Окрім того, при в’їздах у Вінницю, від Немирівського шосе, по вулиці Київська, по Хмельницькому шосе, встановлять піктограми індивідуального проектування - дорожні знаки, яких немає у жодному місті. На них зображено фонтан і відстань до об’єкту.

Досвід миулого року показав, що гості міста, які приїжджають до набережної подивитись на фонтан, не мають де припаркувати авто. Для них готують паркувальні зони. Вони розташується по вулиці Гліба Успенського, Нансена, Богдана Хмельницького, Івана Бевза, Київській (поблизу Центрального автовокзалу). Щоб не блукали по Вінниці в пошуках стоянки, залишити транспорт можна буде саме там.


 



Переглядів: 10617
Поширень: 0