ІІ загальноміський Пасхальний хресний хід Не зважаючи на несприятливий прогноз погоди в день Пасхи Христової, 15 квітня у м. Вінниці з благословення митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона пройшов ІІ загальноміський Пасхальний хресний хід.

За кілька днів до свята Пасхи, у одній зі своїх проповідей митрополит Симеон закликав паству молитися, щоби хресний хід все ж таки відбувся. «Не заради нас, а заради слави Твоєї, зроби Господи, аби не було дощу», - сказав владика.

І дійсно, обіцяного синоптиками дощу 15 квітня не було. Вже о 12.30 перші струмочки парафіян та духовенства з дальніх парафій рушили у хресний хід з хоругвами і іконами. Дорогою вони зливалися з парафіянами і священиками з інших храмів, об’єднуючись у все більший потік.

загальноміський Пасхальний хресний хід Люди з 34 вінницьких храмів йшли по п’яти напрямках, аби з’єднавшись разом зустрітися на площі біля Воскресенського храму, де відбулося урочисте богослужіння.

Найбільш зворушливим був хресний хід на вулиці Соборній, коли до нього приєднався дитячий хор зі Спасо-Преображенського кафедрального собору. Йдучи попереду духовенства, діти наповнювали своїми дзвінкими голосами центральну вулицю міста, ніби розмальовуючи сіру картину природи яскравими пасхальними фарбами.

О 14.30 біля Свято-Воскресенського храму розпочалося святкове богослужіння, участь в якому взяло майже півтори тисячі вінничан та все духовенство Вінницької єпархії. Митрополит Симеон звершив пасхальну вечірню й утреню.

На богослужіння прибули й керівники області та міста, котрі разом із владикою Симеоном привітали православних вінничан з великим святом. Звертаючись до усіх присутніх голова обласної державної адміністрації Микола Джига зазначив, що це свято заставляє кожного християнина задуматись над своїм життям, над своїми діями прагнути робити добро і дотримуватись заповідей Божих, які вчать бути чесними, шанувати батьків, любити ближнього і творити добро на цій землі. Очільник області запевнив, що влада зі свого боку зробить усе для того, щоб людям нашого краю жилось комфортніше, а соціально-економічна ситуація була стабільною.

загальноміський Пасхальний хресний хід Щирі слова вітання висловив і міський голова Володимир Гройсман. Він відмітив, що лише висока духовність є запорукою розвитку будь-якої країни. Мер міста побажав усім вінничанам здоров‘я, радості, достатку і добра в усіх родинах.

Урочистість святкового богослужіння підсилював чудовий спів об’єднаного хору Спасо-Преображенського кафедрального собору та храму Стрітення Господнього під керівництвом протоієрея Сергія Виговського.

Обіцяний синоптиками на цей день сильний дощ, пішов лише пізно ввечері, коли усі люди зі своїми родинами вже вдома продовжували святкувати найбільше християнське свято – Світле Воскресіння Христове.


Переглядів: 4186
Поширень: 0