Пільговики отримають телетюнери на безоплатній основі з урахуванням інформації про наявність сигналу цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T2 та способу приймання телевізійних програм, яким вони користуються. Про це йшла мова під час прес-конференції представника Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадима Мазурика та першого заступника начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмили Каратаєвої щодо питання організації виконання в області органами соціального захисту населення Постанови Кабінету Міністрів України № 245 від 21.03.2012 р. «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення».

Розпочинаючи прес-конференцію, представник Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик зазначив: «Тема є дуже важливою і актуальною. В Україні вже збудовано і на повну потужність працює мережа цифрового наземного ефірного телебачення. На початку грудня 2011 р. цифрове мовлення стало реальністю на Вінниччині. На території Вінницької області розміщено 4 мультифлекси у 5 точках. Для приймання сигналу необхідно між антеною та телевізором підключити спеціальний пристрій – телетюнер або сет-топ-бокс, що перетворює аналоговий сигнал на цифровий. Враховуючи важливу соціальну складову процесу переходу на цифрове ефірне мовлення, Урядом прийнято постанову № 245, згідно якої, до 1 липня 2012р. соціально незахищені верстви населення повинні звернутися до органів соціального захисту, щоб мати можливість отримати телетюнери безкоштовно.»

«В області розробляються організаційні заходи щодо забезпечення окремих категорій громадян області засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Головне управління праці та соцзахисту населення ОДА відпрацьовує систему забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення. Найперше, з чого вирішили почати – вийти на рівень сіл, селищ, районів області. Фахівці мають на меті виявити всіх, хто має право на забезпечення телетюнерами на безоплатній основі», – зазначила перший заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Каратаєва: «Вищезгаданим рішенням Кабінету Міністрів України визначено категорії громадян, які безкоштовно можуть отримати зазначені засоби. У 2012 році відповідно до згаданого Порядку безкоштовно телетюнерами будуть забезпечуватися такі категорії громадян:

  • інваліди I та II групи (у тому числі інваліди війни цих груп), а також інваліди війни III групи;
  • особи, які виховують дитину-інваліда за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні;
  • особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011 – 2012 рр.

До 1 липня 2012 року необхідно надіслати або подати особисто відповідну заяву на отримання телетюнера. Звертатися потрібно в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання. При цьому, до заяви необхідно додати такі документи:

  • інвалідам I та II групи - копію довідки медико-соціальної експертної комісії про встановлення інвалідності;
  • інвалідам війни III групи - копію згаданої довідки і копію посвідчення інваліда війни;
  • особам, які виховують дитину – інваліда – копію медичного висновку про дитину – інваліда віком до 18 років і копію свідоцтва про народження дитини.

На підставі отриманих заяв уповноважений орган сформує списки громадян, які безкоштовно отримають телетюнери. Безкоштовне надання телетюнерів зазначеним категоріям громадян буде відбуватися за правилом: один телетюнер – на одне житлове приміщення. Станом на 17 квітня надійшло 100 заяв від громадян, усього по Вінницькій області очікується надходження близько 86 тисяч заяв».

Як зазначив представник Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення у Вінницькій області Вадим Мазурик, перехід із аналогового на цифрове телерадіомовлення повинен відбутися до 17 червня 2015 року.



Переглядів: 11460
Поширень: 0