Мешканці приватного сектору на Старому місті в районі педагогічно-гуманітарного коледжу та дитячого табору «Колос» незабаром матимуть каналізацію. За рахунок співфінансування вже прокладено самоплинні мережі по вулицях Добрих Сусідів, Квітуча та провулку Сусідському. Вони підключені до насосної станції, яку збудовано за кошти міського бюджету. Вже від неї нечистоти по напірному колектору будуть виводитись із цього мікрорайону.

Питання болюче і важливе, тому саме зі спілкування з людьми на Старому місті розпочав 24 квітня свій ранковий об\'їзд вінницький міський голова Володимир Гройсман.

«Проведення каналізації мешканцям цих вулиць обійшлось по 5 тисяч з будинку, - розповіла голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталія Панчук. - На жаль, не всі мешканці цих вулиць одразу погодились на таке співфінансувння, деякі одразу відмовились, а деякі вичікують, щоб вже все зробили, а вони потім лише підключать свій будинок до мережі. Хочу сказати, що такі люди не зможуть безкоштовно підключитись. Вони все одно повинні будуть сплатити тим людям, які з самого початку оплатили роботи, і сума буде більшою за початкову».

Новозбудована насосна станція і мережі уже готові до роботи. Коли люди прокладуть труби до своїх будинків, вони зможуть одразу користуватись нею.

Каналізування приватного сектору буде продовжуватись й надалі. Для того, щоб провести каналізацію в усі мікрорайони міста, де її досі немає, необхідно майже 140 мільйонів гривень. Тому усі заходи розподілені на етапи і в першу чергу проводяться там, де мешканці беруть участь у співфінансуванні.

«Роботи по каналізуванню оперативно проводяться там, де мешканці активні. У нас таким чином є можливість об\'єднувати ресурси. Також у фінансуванні робіт допомагає і облдержадміністрація і, зокрема, губернатор Микола Васильович Джига. Тому я думаю, що використання усіх наявних можливостей пришвидшить хід робіт», - говорить мер Вінниці.



Переглядів: 4068
Поширень: 0