Понад двадцять мешканців села Кирнасівки, що в Тульчинському районі, протестували проти бездіяльності влади під стінами Вінницької облдержадміністрації. В цей час в залі засідань тривала чергова сесія. Депутати до протестантів не вийшли

"Ганьба владі, яка підтримує рейдерство", "Міліція кришує розбійників, прокурор області - міліцію", "За Кирнасівку - вся Україна!"... З цими та іншими плакатами, під прапорами "Народного Руху", зібрались у п\'ятницю, 27 квітня, мешканці Кирнасівки.

Цукровий завод у цьому селі не працює вже шість років. Новий власник - київська фірма, на думку людей, хоче порізати підприємство на металобрухт. За три дні до мітинга майже сотня невідомих озброєних людей напали на охорону Кирнасівського цукрового заводу, захопили приміщення та територію. Відбити напад допомогло лише особисте втручання керівництва області, району, правоохоронних органів.

За словами мітингувальників, така ситуація неприпустима, влада повинна допомогти селянам, а не стояти осторонь. Адже відродження заводу має бути корисне не лише економіці окремого села, чи навіть району, але й всієї області.

Обласні депутати проблемі кирнасівчан приділили не надто багато часу. Зокрема, пролунало нагадування, що влада області сприяла перемовинам між новими власниками заводу та закордонним інвестором, який міг би вкласти кошти у відродження виробництва.

На жаль, далі пропозицій справа тоді так і не пішла. А отже селяни Кирнасівки і далі змушені чекати нових нападів, або рішення суду. Принаймні вже відомо, що київська фірма подав позов, аби у судовому порядку вступити у право власності підприємством.



Переглядів: 4518
Поширень: 0