Алея славиСвітлі почуття безмежної шани і вдячності героям, які звільнили рідну землю від фашистських поневолювачів, зібрали небайдужих хмільничан 7 травня на площі Перемоги біля Меморіалу воїнам-визволителям. Напередодні величного і трепетного свята пам’яті і скорботи громадськість міста вшанувала героїв-визволителів Хмільницького краю урочистим відкриттям Алеї Слави.

Перед меморіалом у місті Хмільнику відбувся урочистий церемоніал, на якому були присутні представники обласної та районної влади: голова обласної державної адміністрації Микола Джига, міський голова Василь Грушко, голова Хмільницької РДА Олег Томашук, голова районної ради Василь Чмелюк та начальник Південно-Західної залізниці, депутат Вінницької обласної ради Олексій Кривопішин, за сприяння та фінансової підтримки якого було споруджено Алею Слави. Почесні гості здійснили покладання квітів до меморіальних місць і виголосили вітальні промови.

Громадськість Хмільника подякувала керівництву області та міста за появу пам’ятного знаку вустами ведучих церемонії: «Алею Слави було споруджено завдяки небайдужим серцям, завдяки людям, які низько схиляють свої голови перед пам’яттю полеглих в роки Великої Вітчизняної війни…»
Спорудження у Хмільнику Алеї Слави зі світлинами героїв-земляків – це закономірність з огляду на те, що, як наголосив міський голова Василь Грушко, вісім Героїв Радянського Союзу – хмільничани. Навіки в пам’яті нинішнього і прийдешнгіх поколінь зостануться імена тих, хто примножив славу рідного краю: Національного Героя Франції Порика В.В., Героїв Радянського Союзу Герасимчука Д.І., Касьяна А.П., Олійника В.К., Поліна О.В., Сиротюка С.Н, Столярчука Ф.Є, Сьомака М.П. Саме їхні імена увіковічнили вдячні нашадки.

Алея славиНачальник Південно-Західної залізниці, депутат Вінницької обласної ради Олексій Кривопішин у вітальній промові зазначив: «Хмільник здавна славиться своїм героїчним минулим і видатними особистостями. Віддаючи данину пам’яті героям-землякам, увіковічнюючи їхній безсмертний подвиг на Хмільницькій землі, цим пам’ятним знаком ми вирішили вшанувати полеглих у роки Великої Вітчизняної війни. Сьогодні ми складаємо їм велику шану і розуміємо, що без їхнього величного подвигу не було б і наших сьогоднішніх перемог та досягнень».

Звертаючись до ветеранів, голова обласної державної адміністрації Микола Джига подякував їм за героїзм та мужність, за стійкість та відвагу у боротьбі з німецько-фашистськими загарбниками: «Низький уклін ветеранам, тим, хто пройшов крізь усі страхіття війни, хто відроджував своїми трудовими подвигами післявоєнну Україну.

Честь і слава тим, хто поліг смертю хоробрих на фронтах Великої Вітчизняної, загинув від ран та хвороб. Ми повинні зробити все можливе, щоб наш народ пам’ятав про їхній величний подвиг.»
М.Джига привітав хмільничан із наближенням світлого свята Перемоги, побажав усім міцного здоров’я та довголіття, добробуту і злагоди у сім’ях і запевнив, що обласна влада і надалі робитиме все можливе, щоб Хмільницький край процвітав та розвивався.

Тож нехай священний вогонь пам’яті завжди зігріває Алею Слави у Хмільнику, аби вона стала не лише вічним нагадуванням про подвиг героїв Великої Вітчизняної війни, а й символом миру, добра, злагоди і процвітання для прийдешніх поколінь.



Переглядів: 5628
Поширень: 0