З польським Кєльцем Вінницю пов\'язують давні побратимські зв\'язки. Перша угода про дружбу між містами була підписана ще за радянських часів у 1959 році. Але нові часи вимагають нових протокольних документів. Це й засвідчили вінницький міський голова Володимир Гройсман та президент Кельце Войчех Любавський, скріпивши своїми підписами оновлену угоду.

- Ці угоди відкривають нові горизонти для нашої співпраці. - сказав Володимир Гройсман. - Я вдячний за ту постійну турботу про наші стосунки, які виявляє польська сторонка, за постійний обмін делегаціями, за те, що ми маємо справжнього партнера в Європейському Союзі.

У відповідь президент Кельце Войчех Любавський подякував за запрошення у Вінницю та за те задоволення, яке йому подарував цей візит.

- Кельце має шість міст побратимів. - сказав Войчех Любавський. - Але найважливіші з них два - Готем та Вінниця. І так як німецький Готем зробив багато для адаптації Кельце у Євросоюзі, так і ми готові зробити усе можливе, аби Вінниця стала по-справжньому рівноправним містом об\'єднаної Європи. Та навіть більше - найкращим містом Європи.

На церемонію підписання завітав Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Кшиштоф Свідерек.

- Мені подобається, що така довгорічна співпраця між містами продовжується. - сказав Кшиштоф Свідерек. - Вона не просто корисна, а й викликає подив і захоплення в представників інших міст.
В той же день представники польської делегації підписали ще два договори про співпрацю з вінницькими колегами - між Політехнікою Свєнтокшинською і технічним університетом, між університетом ім.Яна Кохановського і педуніверситетом ім.Коцюбинського, а також угоду про партнерство і співробітництво між Вищою школою економіки і права в Кельцах і Вінницьким торговельно-економічним інститутом.
 



Переглядів: 4496
Поширень: 0