У дворі на Порика, 19 тепер є ігровий дитячий майданчик, тож маленькі мешканці уже мають де з користю провести свій вільний час. Вони у захваті від яскравих гойдалок і гірок.

На вулиці Порика з\'явилося дитяче ігрове містечко

За словами депутата міської ради Олександра Парвадова, дитячий майданчик створювався за програмою співфінансування: частину коштів надала міська рада, частину коштів - мешканці, але вирішальна роль у появі цього дитячого майданчика належить депутату обласної ради Сергію Кудлаєнку.

Нещодавно за бюджетні кошти було поставлене містечко з тренажерами на території 33-ї школи. А тут вирішили створити ігровий майданчик на умовах співфінансування. Дуже приємно, що жителі виявилися ініціативними, - говорить він. - Виготовленням гойдалок і гірок займалося вінницьке підприємство “Синтез-союз”, враховуючи побажання мешканців.

Місцеві жителі кажуть, що раніше у цьому районі нічого подібного не було:
- Дітвора гралася просто на галявині, не мала куди діти свою енергію, - говорить Галина Спірідонова, старші по будинку. - Тепер наші діти мають свій острівець щастя. Спочатку планувалося поставити гойдалки для 150 дітей, тепер їх стало набагато більше. Тому батьки сусідніх будинків виявили бажання взяти активну участь у добудові гойдалок. Плануємо поставити їх у два-три рази більше.

24 травня на урочистому відкритті містечка виступила студія старовинного танцю “Па Ареньє” і солісти обласної філармонії. А малеча тим часом не покидала гойдалок, завзято катаючись на них гуртом.



Переглядів: 7846
Поширень: 0