18 червня у сім’ї Юрія та Людмили Ткаченків відбулось поповнення – подружжя взяло на виховання у свою родину 14-річну Олену Ткаченко. Перший у цьому році договір про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомній сім\'ї підписали Вінницький міський голова Володимир Гройсман та безпосередньо прийомні батьки – Юрій і Людмила Ткаченки.

Загалом у Вінниці є 7 прийомних сімей (родина Ткаченків буде 8-ю), в яких виховується 10 дітей. На обліку в службі у справах дітей знаходиться 108 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують сімейної форми виховання. Для того, аби когось із них взяти у свою родину, бажаючі в першу чергу повинні звернутись у Центр соціальних служб для дітей, сім\'ї і молоді. Там можна отримати консультацію та перелік необхідних документів. Офіційним оформленням усіх документів займається служба у справах дітей Вінницької міської ради.

Подружжя Ткаченків успішно пройшло весь шлях, який визначений законодавством, та отримало право взяти на виховання Олену Ткаченко, яка ще й виявилась їхньою однофамілицею. Прийомні батьки мають двох власних доньок: Олександру (22 роки) та Валентину (25 років). Обидві доньки підтримали ідею взяти у сім’ю іще одну дитину і вже встигли звикнути до неї.

Сім’я Ткаченків любить подорожувати. Батько Юрій має ще й хобі – займається вирощуванням екзотичних рослин. На власній присадибній ділянці у нього росте момордіка (індійський огірок), мемотрія (мексиканський огірок) та багато іншого. Мати Людмила у вільний від роботи час любить вишивати, має ІІІ розряд з художньої вишивки. До своїх захоплень залучають і дітей.

Люди, які беруть дитину в родину, отримують від держави щомісяця соціальну допомогу у розмірі близько 2800 грн. Свій внесок у підтримку прийомної родини робитиме і міська влада. Мер Вінниці Володимир Гройсман повідомив сім’ї Ткаченків, що з міського бюджету їм буде виділено 25 тисяч гривень. Така допомога буде надаватись усім сім’ям, які братимуть прийомних дітей. «Я розумію, що цей крок, який ви робите, – не заради коштів. Але разом із тим ми хочемо підтримати вашу ініціативу, – зазначив під час зустрічі із родиною Ткаченків Володимир Гройсман. – Ваш приклад дуже позитивний для Вінниці. Ми всі знаємо, що кожна дитина повинна рости в сім’ї, і хочемо, щоб до кінця року у місті було створено принаймні п’ять прийомних родин».



Переглядів: 4714
Поширень: 0