Естафета присвячена участі спортсменів України і Вінницької області у ХХХ літніх Олімпійських Іграх Лондону. Від скверу Козицького центральними вулицями міста факел з олімпійським вогнем пронесли голова обласної адміністрації Микола Джига, голова обласної ради Сергій Татустяк , голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський, а також провідні вінницькі спортсмени, учасники олімпійський ігор.

По завершення естафети на стадіоні ЦПК і В ім. Горького відбулася церемонія запалення чаші, а також урочисте підняття Державного прапора України і прапора Національного олімпійського комітету України.

Запалив факел Андрій Ковенко, майстер спорту міжнародного класу зі спортивної ходьби, учасник Олімпійських ігор в Пекіні.

 Андрій Ковенко майстер спорту міжнародного класу зі спортивної ходьби, учасник Олімпійських ігор в Пекіні

Він проніс факел вулицею Соборною до облдержадміністрації.

Микола Джига переймає естафету

Тут естафету прийняв голова облдержадміністрації Микола Джига

«З цим вогнем буду бігти до Театральної вулиці. Там його передаю спортсменці Олені Коваленко. Вогонь - символ підтримки для перемоги наших олімпійців у Лондоні, - каже губернатор Микола Джига.

Із Західного вокзалу стартувала Міжобласна естафета. Вінницьким спортсменам передали вогонь з м. Хмельницького . З вогнем пробігли по Хмельницькому шосе, вул. 1 – ого Травня. Біля будинку облсовпрофу на Першотравневій спортсмени міської та обласної естафети зустрілись.

Разом попрямували до Центрального парку культури і відпочинку. Там відбулася урочиста церемонія запалення Олімпійського вогню.

Олімпійський вогонь запалав у Вінниці

«Мене переповнює відчуття радості. Це приємний день для мене. Я вперше ніс Олімпійський вогонь, раніше тільки бачив багато разів як зустрічають і запалюють його. Виступав на чотирьох Олімпійських іграх в дисципліні плавання» - каже заслужений майстер спорту Павло Хникін.

 Павло Хникін

5 разів участь у запаленні вогню брав 59-річний Заслужений тренер України Олександр Кулібаба.

«Я біг від перехрестя Лесі Українки до парку. Передав естафету Павлу Хникіну. Це друга подія за значенням в моєму житті після народження дітей. Вогонь піднімає дух спортсменів. А також дух молоді, аби вони займалася спортом, - каже Олександр Кулібаба.

 Заслужений тренер України Олександр Кулібаба

Сьогодні Олімпійський факел естафетою передадуть Житомирській області, а далі Київській.

Нагадаємо, Всеукраїнська акція «Передай вогонь перемоги» стартувала 13 липня. Завершення естафети заплановане 21 липня на Майдані Незалежності в Києві, коли країна проводжатиме національну збірну в Лондон на ХХХ Олімпійські ігри.

Довідка:

ХХХ Олімпійські ігри у Лондоні проходитимуть з 27 липня по 12 серпня 2012 року. До складу олімпійської збірної України входить 4-ро вінничанок: Інна Осипенко-Радомська – веслування на байдарках і каное; Наталя Добринська - легка атлетика; Ольга Яковенко –легка атлетика. Анна Письменська – стрибки у воду. На паралімпіських іграх Вінницю представлятиме пауерліфтер Анатолій Миколюк.

Департамент у справах ЗМІ та зв\'язків з громадськістю
Богдан Сопун, Альона Садовська, Ніка Крамар



Переглядів: 9708
Поширень: 0