У Вінниці з’явиться вертолітний майданчик. Про це розповів голова вінницької облдержадміністрации Микола Джига. Обласне керівництво вирішило розпочати пілотний проект під назвою "санавіація" (санітарна авіація). Для його реалізації, область вирішила орендувати літак та вертоліт.

Вертоліт для санавіації

"Санавіація" - це екстрена допомога важкохворим, які постраждали від аварій та природних катастроф. Зараз обласне керівництво підшукує місце для вертолітного майданчика.

- Біля лікарні ім. Пирогова розташувати вертолітний майданчик неможливо, для нього просто немає місця, - каже Микола Джига. – Думаю, майданчик може бути у центральному парку ім. Горького, там де раніше розміщувався "Лунапарк". Туди дуже швидко дістатися. Іншого місця я поки що не бачу. Зараз ми вивчаємо це питання, а потім визначимось.

Літак і вертоліт вирішено орендувати на вінницькому авіаремонтному заводі, де для цілей санавіації вже переобладнаний вертоліт МІ-2. Він може розвивати швидкість до 220 км за годину. Крім лікарів, може перевозити до трьох хворих: двох лежачих і одного сидячого пасажира. У вертольоті за потребою можна проводити реанімаційні заходи.

Вертоліт для санавіації

Використання санітарної авіації недешеве. Один політ літака коштує 4тис. грн., а вертольота — 6тис. грн. Втім, за словами губернатора, людське життя важливіше за гроші. На оренду літака в обласному бюджеті на цей рік вже передбачено 600тис. грн., на оренду вертольоту - 500тис. грн.

Як ми повідомляли раніше, вінницький авіаційний завод запустить рятувальний вертоліт



Переглядів: 7627
Поширень: 0