Сьогодні, 26 липня, Вінницьку область з робочим візитом відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Франції в Україні Ален Ремі. Під час розмови з Послом керівники Вінницької області висловили зацікавленість у співпраці у сфері сільського господарства.

Зокрема губернатор Вінницької області Микола Джига озвучив можливу співпрацю у напрямку скотарства.

- Вінницька область як тваринницька область зацікавлена у породах норманських корів Франції, - сказав Микола Джига. - Оскільки молочно-тваринницьке виробництво є одним з найприбутковіших. Там, де є у господарстві молоко, обов’язково буде прибуток.

Бажання створити франко-українську школу біопалива висловив ректор Вінницького національного аграрного університету Григорій Калетнік.

- Ми готуємось створити франко-українську школу біотоплива, - повідомив Григорій Калетнік. - Структуру, у якій будуть зосереджені і наука, і підготовка нових кадрів, щоб фахівець-випускник університету відповідав не програмі міносвіти, а усім стандартам роботодавця, був повністю готовим до роботи на сучасному виробництві.

Голова обласної Ради Сергій Татусяк нагадав про дворічну співпрацю села Зведенівка Шаргородского району із французьким регіоном Британь, так як у сторін є домовленість про спільні проекти.

У свою чергу Надзвичайний та Повноважний посол Франції в Україні Ален Ремі інформував, що у обох сторін, української і французької, є перспективи щодо співпраці.

У нас є усі гарні підстави, щоб розвивати наші контакти, - зазначив Ален Ремі. - Є завод, який працює для французьких підприємств. До того ж я пам’ятаю схвальний лист-відгук про Вінницю від мого колеги. Він побував у вашому місті у травні, під час святкування Дня Європи. Я запам’ятав, що Вінниця дійсно відрізняється від інших міст.

Окрім зустрічі із керівництвом області Посол побував на підприємстві “Аграна Фрут”, молокозаводі у Іллінцях “Люстдорф”, відвідав Вінницький національний аграрний університет, а також на історичної пам’ятки ставки Гітлера “Вервольф”.



Переглядів: 5949
Поширень: 0