За підсумками зустрічі сторони підписали Угоду про співробітництво між Міністерством оборони України, Вінницькою обласною державною адміністрацією та Вінницькою обласною радою щодо виконання Державної програми розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки.

У центрі уваги - житло для військовослужбовців і безпека населених пунктів поблизу військових арсеналів.

Так, разом з угодою міністр та керівники області підписали у Вінниці Перспективний план комплексної забудови житла для сімей військовослужбовців. Зокрема, документ містить рішення наради з питань комплексної забудови житла для оборонного відомства, обґрунтування впровадження механізму забезпечення житлом військовослужбовців ЗС України, схему взаємодії Міністерства оборони України з органами місцевого самоврядування щодо заходів будівництва житла для військових.

У центральному відомстві передбачають забезпечити житлом майже п’ять з половиною тисяч чоловік по Вінницькому гарнізону до 2012 року. У планах – будівництво декількох військових містечок, зокрема – по вулиці Червоноармійській, Чехова (так званий «Східний мікрорайон»), на території колишніх виробничо-складської бази та гарнізону тощо. До здачі готуватимуться квартири загальною площею 325 тис. кв. м., повідомила заступник міністра оборони Надія Дієва, презентуючи проект. За останні роки, додала вона, Міністерство збудувало для військових 840 квартир.

Інший важливий пункт документу стосується забезпечення безпечних умов проживання населення, що мешкає поблизу армійських арсеналів та складів боєприпасів, на яких зберігається загрозливі займисті речовини. Разом з тим, вирішення питання Калинівського арсеналу залишається поки що відкритим: Юрій Єхануров повідомив, що варіанти проблеми опрацьовує міністерська комісія, проте сьогодні «серйозної відповіді на запитання дати не може».


Переглядів: 3681
Поширень: 0