Артистів запросили 28 листопада у Вінницю на відкриття торговельно-розважального комплексу ”Феріде Плаза”. Його побудував підприємець Ельдар Назаров.

Загальна площа комплексу 8 тис. кв. м. Він має чотири поверхи торгових залів. Є центр краси зі СПА-салоном. На шостому — ресторан з елітним коньячно-сигарним залом. На п’ятому — готель. Фішка номера люкс — ванна кімната площею 20 кв. м. На всю стіну — тоноване скло із видом на вулицю. Фасад комплексу оздоблений суцільним склом, на якому не видно швів з’єднання.

На відкриття прийшли понад 150 місцевих бізнесменів і політиків. Губернатор Вінниччини Олександр Домбровський прийшов із дружиною Іриною. Він був у темному костюмі та коричневій сорочці без краватки. Дружина Ірина в чорній сукні трохи вище колін. Домбровська обходить комплекс зі своїми давніми подругами — дружинами бізнесменів Ольгою Кожухівською та Наталією Гассиб.

На другому поверсі відкрили лавку арабських парфумів з Еміратів. Кажуть, такий магазин єдиний в Україні. Голова Вінницької райадміністрації Юрій Щетинін купує там парфуми. Для кого — не зазначає.

Гостей пригощають в ресторані стравами та спиртним за рахунок господарів.

— Синок, губернатору, так як і мені, трошки рому ”Чорний Бакарді”, — каже бармену начальник управління захисту прав споживачів Іван Сорока.

Жінки дегустують грузинське вино, найчастіше замовляють ”сапераві”.

— Спробували б, які тут шеф-повар жаб’ячі лапки готове, — каже ведуча Світлана Вольнова та задоволено примружує очі.

250 г делікатесних лапок у ”Феріде Плаза” коштують 72 грн.

У салоні Київського ювелірного заводу на першому поверсі найдорожча прикраса — золотий хрест із сімома діамантами за 11 тис. грн.

— Ой, сфотографуйте і мене в такій красі, — усміхається до жінок із фотоапаратом головний лікар обласної дитячої лікарні Тетяна Антонець. — Такі всі красиві речі, та були б на них гроші.

— Спеціально об’їздив багато країн, коли задумав цей проект, — розповідає власник ”Феріде Плаза” Ельдар Назаров. — Проектувати запросив вінницького архітектора Олександра Коротких. Він будував мій дім. Я Олександра повіз у сім країн, щоб подивитися, які можуть бути варіанти.

На честь відкриття дають 10-хвилинний салют. Його було видно з усіх куточків Вінниці.

Феріде

— Мало салюту, — шепоче 18-річна Феріде Назарова, на честь якої названий торговий комплекс. Вона єдина дочка в Назарових.

— Мало? Він у два рази довший, ніж на День Вінниці, — дивується її тато.

Ельдар Алекперович відмовляється казати, скільки витратив грошей на будівництво комплексу та святкування.

— Салют обійшовся в 75 тисяч гривень, — зазначає.

Дату відкриття комплексу переносили кілька разів.

— Хотіли відкрити на мій день народження 4 жовтня. Та не встигав архітектор, — пояснює Феріде. — Ми з мамою фанатіємо від ведучих Горбунова та Вольнової. Попросили папу запросити саме їх.

— Коли тільки фундамент заклали, вже знала, що вдягну на відкриття, — розповідає подругам дружина власника закладу Фатіма. — Купила торік у Дубаї це чорне плаття із золотими прикрасами, туфлі під нього та сережки.

Відкриття святкували два дні. Першого дня співає для гостей Наталя Могилевська. На другий — Світлана Лобода. Запрошення міг придбати за 350 грн будь-хто.

Перед входом у туалет дискотеки на першому поверсі курилка. Розвішені дзеркала в позолочених оправах. Стоять п’ять червоних оксамитових крісел.

— Вау, я в космосі! Тут би і жила, — каже в туалеті блондинка подрузі по мобільному. — Маша, туалет юні-секс. Нема цих ”М” і ”Ж”. Усі разом. А плитка, навєрно, дорожче за твою квартиру. А умивальники, зеркала... Я лєтаю, я в раю. Нам так не жити. Сюди ходити тільки на екскурсії.

Мера Вінниці Володимира Гройсмана на урочистостях не було. Того дня він поїхав до Києва.

Власник ”Феріде” Ельдар Назаров — директор спільного українсько-турецького підприємства ”Торговий дім Ел-Тур”. Займається виробництвом домашнього текстилю. Із 2002 року має у Вінниці фабрику, яка випускає 30 найменувань товарів: ковдри, постільну білизну. Проте, кажуть, це не єдиний бізнес родини. Ельдар Алікперович 39 років тому приїхав у Вінницю з Азербайджану.


Переглядів: 14801
Поширень: 0