Любов Спірідонова зазначила, що Вінниччина беззаперечно являється краєм партизанської слави, адже загони опору нацистам діяли у кожному районі нашої області. На території Іллінецького району, де партизанський рух був досить поширеним, зведено Меморіал партизанської слави, а землянки тих часів знаходяться під постійним доглядом.

На жаль, з кожним роком усе менше залишається тих, хто пережив ті страшні часи, але подвиг наших дідів і прадідів завжди слугуватиме взірцем наслідування для нашого підростаючого покоління. І, відзначаючи це свято, ми маємо чудову нагоду ще раз згадати тих, кого немає з нами, і подякувати тим, хто ще живий за те, що вони відстоювали право людей на свободу та врятували наш народ від нацизму ціною свого здоров\'я, а інколи і життя.

Як проінформувала Любов Спірідонова, урочистості з нагоди відзначення Дня партизанської слави розпочнуться 20 вересня традиційним покладанням квітів до Меморіалу Слави, вшанування пам’яті Лялі Ратушної та Івана Бевза.

Згодом, у селі Кальник Іллінецького району, керівництво області та делегації з усіх регіонів Вінниччини віддадуть шану командиру партизанського об’єднання Калашникову та загиблим партизанам і підпільникам. Також відвідають музейну кімнату. Продовжиться святкування на галявині, де ветерани матимуть змогу відпочити та поспілкуватися між собою.



Переглядів: 3894
Поширень: 0