Вінницький туристичний центр поступився тільки львівському і отримав срібну нагороду конкурсу, що проводився під патронатом Міністерства культури та туризму і Державної агенції з питань туризму. Турцентру «Подільський» вдалось не тільки вийти на самофінансування і бездотаційну роботу, але й запровадити новаторські унікальні програми по прийому туристів. Окремо відзначені ексклюзивні програми екскурсійного трамваю «Везунчик» і найкращий туристичний супровід стюардес-екскурсоводів. «Коли створювався муніципальний туристичний центр, ми враховували досвід інших обласних центрів України, однак з минулого року ситуація кардинально змінилася – тепер за позитивним досвідом представники інших міст їдуть уже до нас», – каже начальник відділу у справах сім’ї, молоді та туризму Руслан Анфілов.

У останні роки Вінниця стає більш привабливою для українських і закордонних туристів. Руслан Анфілов розповідає, що досить важко відслідкувати, яка саме кількість гостей відвідує наше місто, однак завантаженість міських готелів за останній рік збільшилась на 20 % і майже удвічі зросла кількість відвідувачів вінницьких кав’ярень та ресторанів. Тільки щоб переглянути вечірню світло-музичну програму вінницького фонтану до міста приїздять близько 45 великих автобусів та біля 50 невеликих «бусів» з туристами із інших областей України та сусідніх держав. «Останнім часом в Україні з’являється культура відпочинку і кількість туристів збільшується, - каже Руслан Анфілов. – Вінниця ж має величезні можливості для розвитку туризму».

У осінньо-зимовий період кількість туристів, які приїздять до міста, зменшиться. Однак з нагоди шкільних канікул будуть діяти економні пропозиції для шкільних і студентських груп. «Аби збільшити кількість туристів до Вінниці, ми знижуємо вартість екскурсій для гостей міста до мінімальної, – каже директор комунального підприємства «Подільський інформаційно-туристичний центр» Віктор Мазурик. – А пішохідні екскурсії для найменших вінницьких школярів у перший день канікул будуть безкоштовними».



Переглядів: 4714
Поширень: 0