Туризм у Вінниці стрімко розвивається. Про це свідчать економічні показники та кількість гостей, які мають бажання подивитися на визначні місця міста. Про хід виконання Програми розвитку туризму у Вінниці протягом 2012 року та проблеми, з якими зустрічається на сьогодні туристична галузь міста, 18 жовтня на засіданні виконкому міської ради розповів начальник відділу молоді та туризму Руслан Анфілов.

Місто Вінниця має гарні туристичні перспективи на майбутнє. Кількість туристів, які відвідують обласний центр зростає. Від туристичного збору за 9 місяців поточного року до міського бюджет надійшло вже більше коштів ніж було заплановано на 2012 рік. «Туристична галузь Вінниці стрімко розвивається, - запевняє Руслан Анфілов, - однак це пов’язано і з тим, що Вінниця швидко змінюється – створюються нові сквери, фонтани та реалізовуються цікаві інвестиційні проекти».

Цьогоріч для розвитку туристичної галузі Вінниці проводилась активна робота з впровадження системи туристичної навігації міста, встановлення туристичних вказівників, розробки туристичних схем та карт. Для популяризації туризму серед вінничан було організовано соціальні екскурсійні програми для вінницьких першокласників у екскурсійному трамваї «Везунчик». А для представлення туристичного потенціалу обласного центру організовувались презентації, семінари та зустрічі у Вінниці, Хмельницькому, Житомирі.

На туристичному ринку найбільшу популярність отримали вінницькі туристичні програми за участю таких об’єктів: «Мури», музею-садиби М.Пирогова, всіх філій Краєзнавчого музею, музею М.Коцюбинського, екскурсійного трамваю «Везунчик», ігрового центру «Roshen» та світломузичного фонтану, а також об’єктів сфери розваг (аквапарк, льодові катки, скейт-парк). Громадська рада з питань туризму визнала найкращою інноваційною екскурсійною програмою 2012 року «Освітню екскурсію-гру для шкільних груп у супроводі стюардес-екскурсоводів».

Ефективно працює базова муніципальна компанія туристичної галузі міста – комунальне підприємство «Подільський туристично-інформаційний центр». Колектив підприємства протягом року забезпечив бездотаційну роботу, збір туристичної інформації, надання базових послуг для гостей міста та вінничан. Створені та безкоштовно розповсюджуються туристичні матеріали українською, польською, російською та англійською мовами, забезпечується туристичний супровід офіційних делегацій, реалізуються соціальні екскурсійні програми для вінницьких школярів. Активно впроваджується система супроводу туристів у місті Вінниці, забезпечення їх комфорту. Підприємство розробило 21 нову екскурсійну програму, впроваджує інноваційні методи та адаптує для Вінниці найкращий європейський досвід туристичних міст. За підсумками Всеукраїнського конкурсу, організованого Державним агентством України з туризму та курортів, «Подільський туристично-інформаційний центр» визнано одним з найкращих в Україні та нагороджено диплом другого ступеню.

Одним із найвідоміших туристичних об’єктів міста цьогоріч став світломузичний фонтан. Саме він та набережна «Roshen» визнані переможцями у Всеукраїнському конкурсі на кращі інженерні споруди.

«Вінниця є гостинною та цікавою для туристів, однак необхідно забезпечити включення усіх міських готелів до міжнародної системи пошуку, аби гості мали можливість бронювати місця через систему Інтернет, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Покращувати необхідно і якість обслуговування в готелях, адже гарний сервіс вінницьких готелів буде позитивно впливати на туристичну привабливість міста».



Переглядів: 14147
Поширень: 0