На свято презентації зібралось близько 40 тисяч вінничан та гостей міста не зважаючи на досить прохолодну погоду поціновувачи краси розважались та грілись під співи та музику гурту «ВВ» та Олега Скрипки, а також віртуоза-скрипаля – Василя Попадюка.

Відкриття нової програми Вінницького фонтану Roshen

Під час виступу Василь Попадюк запропонував ініціатору створення у Вінниці всесвітньовідомого диво-фонтану Петру Порошенку дуетом зіграти на скрипці - на цю пропозицію Петро Порошенко погодився. «Я вважав, що в мене є багато талантів, але сьогодні я відкрив у собі ще один талант – виявляється я ще вмію грати на скрипці, але для цього потрібно мати другом видатних діячів і Скрипку, і Попадюка, і усіх, хто зібрався заради створення свята. І я думаю, свято в нас вдалося, тому що витримати на вулиці при температурі повітря +4 – це можливо лише у Вінниці», - сказав П.Порошенко перед початком нової шоу-програми фонтану.

Оголосив початок нового неперевершеного шоу диво-водограю молодший син Петра Порошенка – Михайло.

Відкриття нової програми Вінницького фонтану Roshen

Сама ж ідея шоу заснована на винаходах людства, а унікальністю нової програми є поєднання комбінації з лазерних образів.

Розробкою феєричного дійства протягом чотирьох місяців займалась група спеціалістів компанії Emotion Media Factory (Німеччина). Спеціально для нової програми тривалістю 23 хвилини створювалась музика, яка включає мікс різноманітних напрямків.

Відкриття нової програми Вінницького фонтану Roshen

Після завершення шоу диво-водограю на гостей свята очікував яскравий феєрверк.

Довідка:

Найбільший у Європі світломузичний Фонтан із єдиною у світі системою занурення під воду та реконструйована Набережна «ROSHEN» відкриті 4 вересня 2011 року. Під час реконструкції Набережної «ROSHEN» проведено розширення нижнього та верхнього променадів з 15845 до 16493 кв м. Проведено розчищення русел річок Вінничка та Південний Буг, а також аванкамери насосної станції. На території ділянок двох скверів влаштовано пішохідні доріжки, встановлено дитячий майданчик з спеціальним антитравмовим покриттям. Для забезпечення зручних зв’язків між прогулянковою алеєю та територією, що знаходиться нижче рівня верхнього променаду влаштовано різноманітні типи сходинкових маршів, а також пандуси для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Після реалізації проекту відбулася стабілізація берегової лінії, відновлення та розширення акваторії.

Фонтан розташований в руслі річки Південний Буг й має довжину 140 метрів і висоту

струменя до 60 м. Встановлення світломузичного фонтану, з можливістю відео проектування, надає можливість отримати незабутні емоційні враження від світло-відео-музичних шоу. Фонтан Roshen нараховує чотири програми тривалістю 20 хв - "Робошен", "Ельфи"та "Історія музики" та 8 коротких – тривалістю 5-6 хв.

Цей соціально-культурний та інфраструктурний проект було повністю реалізовано за рахунок інвестиції Фонду Петра Порошенка та Міжнародної корпорації ROSHEN. Загальна вартість проекту Набережної і Фонтану перевищує 70 млн. гривень.

В 2012 році Благодійний Фонд Петра Порошенка й кондитерська корпорація ROSHEN вклали в Набережну й Фонтан ROSHEN додатково 6,5 мільйонів гривень. За ці кошти була проведена модернізація Фонтану ROSHEN, яка містила в собі встановлення трьох додаткових лазерних систем, які дозволяють збільшити кількість спец ефектів і розширити репертуар,роблячи програму вінницького Фонтану набагато різноманітнішою. Прокладено додаткові кабельні системи; встановлено акустичні системи й допоміжні системи звуку, що посилює якість і сприйняття самої шоу-програми фонтану ROSHEN. Також, Фондом Петра Порошенка було продовжено роботу з реконструкції Набережної ROSHEN. Придбано й встановлено нову систему зрошення газонів, проведено благоустрій Набережної та її озеленення.

Фоторепортаж з фонтану дивіться тут



Переглядів: 10909
Поширень: 0