Соціальна робота - це мистецтво налагоджувати зв\'язки між людьми. День працівника соціальної сфери - професійне свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов\'язку, а й за велінням совісті та покликом душі.

Соціальному працівнику доводиться стикатися з різними сферами життя людини і суспільства: фізичним і психічним здоров\'ям, особистими і груповими конфліктами, плануванням сім\'ї, з проблемами працевлаштування, професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою асоціальної поведінки, здійсненням правосуддя і багатьма іншими.

Вінниччина також не залишається байдужою до тих людей, які потрибують допомоги та підтримки.

Так, з початку року служби соціального захисту Вінниччини поповнились 380 спеціалістами, зокрема у місті Вінниці з’явилися 24 нові посади – фахівців з соціальної роботи.

У соціальній сфері міста працює близько 700 чоловік. В департаменті праці і соціального захисту населення міської ради –143 працівника. Це люди, які щоденно займаються наданням допомоги різним верствам населення, які потребують державної підтримки.

В області діють 36 територіальних центрів (27 у сільській місцевості, 9 – у містах). Всього в області виявлено 45,7 тис. пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, що потребують соціального обслуговування та соціальних послуг, з яких 32,7 тис. осіб мешкають у сільській місцевості. Станом на 01.01.2012 року відділеннями терцентрів обслуговувалося 29 тис. чоловік.

Крім того, на Вінниччині функціонують 2 будинки-інтернати геріатричного профілю та 5 психоневрологічних інтернатів, а також 3 дитячі будинки-інтернати, у яких на початок цього року на повному державному утриманні перебувало майже 2 тис. осіб (1484 дорослих та 388 дітей).

Як говорив відомий письменник та філософ України Іван Франко - «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим». Тож Вітаємо працівників соціальної сфери з іх професійним святом, та дякуємо їм за те, що вони допомагають тим, хто цього потребує.



Переглядів: 4622
Поширень: 0