Третій день «Вінницьких днів моди осінь-зима 2012-2013» перемістився з ТЦ «Шок» до ТД «Галерея ІнтерШик». Там свої колекції представили Людмила Бушинська і Ольга Родченко. А у торговельному центрі «Шок» після 19 години відбувся показ в’язаного одягу ТМ «Ажур», Дому «KOSTELNI», Дому шкіри «PRINCESS».

Колекція одягу в стилі етно-модерн «Петриківська чепурушка» засновниці ТМ «RUTA» Людмили Бушинської викликала багато позитивних емоцій. Адже окрім того, що моделі були виконані за мотивами народного одягу, з традиційними елементами національної вишивки і розпису, вони ще й виглядали стильно і вишукано.

Над створенням колекції дизайнер працювала найдовше – вісім місяців. Кожна річ – унікальна, оскільки виконана у одному екземплярі. Джерелом натхнення для автора став петриківський розпис старовинного села Петриківка, що на Дніпропетровщині. Найкращих господинь у ньому називали «чепурушками». Вважалось, що гарні розписи хат різнокольоровими квітковими візерунками є проявом духовного багатства людини, які ще й є оберегами.

Моделі доповнювали нашийні прикраси, виконані спеціально на замовлення у ювелірів. Їх виготовили із срібла, перлів, коралів, цирконію, венеціанського скла, онікса, яшми за мотивами автентичних українських прикрас, зберігаючи при цьому елементи оберегів, таких як «чимарута» - «гілка рути», «риба», «місяць», «квітка вербени», «ключ»…

Окрім вишивки сукні, пояси, спідниці колекції декорувались бісером, стразами, перлами і принтами. З-поміж тканин, які використані – шовк, вельвет, льон. Щоб нанести петриківський осучаснений розпис на тканину довелось звертатись до італійської фабрики.

- Мені дуже цікаво було зробити такий експеримент, як перенесення петриківського розпису на тканину, - розповідає Людмила Бушинська. – Раніше українські жінки петриківкою розписували хати, меблі, дім, а я спробувала прикрасити ще й саму жінку. Намагалась зробити колекцію святковою, активною, тому вона багата на кольори, прикраси, етнічні мотиви. Кожну річ кожен, елемент одягу можна носити окремо. Прикрасу – зі звичайним платтям чи спідницю із якимось верхнім одягом.

Якою стане наступна колекція пані Людмила не зізналась, лише зазначила, що ідей і задумів, щодо української теми, багато і наразі зробить перерву, бо до неї надійшли пропозиції, від яких вона не може відмовитись.

Окрім Вінниці колекція презентується у Києві та Москві.

ТМ «OLGARA» дизайнера Ольги Родченко «Перезарядка. Перенаполнение» презентувала верхній одяг, сукні, костюми. У 16-тому показі Ольга Родченко як і у минулому використала свій улюблений прийом поєднання різнофактурних матеріалів: хутра, мережев, тонких тканин, шкіри.

ТМ «Ажур» на «Вінницьких днях моди осінь-зима 2012-2013» показала в’язану колекцію одягу «Снігова королева». Моделі ручної індивідуальної в’язки виконувались із пряжі, такої як вовна, бавовна, віскоза, льон, замша. Оброблялись – натуральним хутром з норки, лисиці, чорнобурки, песця.



Переглядів: 13895
Поширень: 0