Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом — це день, який служить нагадуванням всьому прогресивному людству про те, що поширеність захворювання невпинно зростає. Вперше Всесвітній день боротьби з цукровим діабетом був проведений IDF (Міжнародною діабетичною федерацією) і ВООЗ (Всесвітньою організацією охорони здоров\'я) 14 листопада 1991 року для координації боротьби з цукровим діабетом у всьому світі. Дата обрана в знак визнання заслуг одного із відкривачів інсуліну Фредеріка Бантинга, який народився 14 листопада 1891 року. Починаючи з 2007 року, відмічається під егідою Організації Об\'єднаних Націй.

У Вінницькій області захворюваність на цукровий діабет зростає кожного року, особливо турбує зріст захворюваності серед дітей віком до 5 років. Для призупинення епідемії цукрового діабету триває реалізація обласної Програми «Цукровий діабет», метою якої є здійснення раннього виявлення цукрового діабету та його ускладнень, забезпечення заходів, спрямованих на профілактику цукрового діабету 2 типу. Підвищення ефективності діагностики, лікування недуги та ускладнень здійснюється завдяки впровадженню міжнародних стандартів діагностики та лікування хворих, забезпечення доступної медичної допомоги, що дасть можливість збільшити тривалість та поліпшити якість життя хворих, адаптувати їх в суспільстві.

З нагоди відзначення Всесвітнього Дня цукрового діабету, на Вінниччині з листопада по грудень проходитимуть такі заходи, як обстеження громадян на вміст цукру у крові в великих торгівельних центрах «Мегамол» та «Магігранд» та в інших громадських місцях. Також планується проведення цілеспрямованих благодійних акцій, концертів, творчих виставок, флеш-мобів та науково практичних конференцій.



Переглядів: 4915
Поширень: 0