За рік на провулку Щорса у Староміському районі Вінниці буде збудовано новий 140-квартирний житловий будинок. Це вже третій об’єкт, який буде зведено в рамках Програми «Муніципальне житло місто Вінниця». Будівельні роботи на майданчику розпочалися ще у серпні, однак місце під забудову було досить складним. Протягом кількох місяців будівельники винесли всі інженерні мережі, які знаходились на ділянці майбутнього будівництва, залили фундамент та встановили монолітну залізобетонну плиту, змонтували фундаментні блоки та плити перекриття підвалу. З сьогоднішнього дня розпочинається цегляна кладка під першу блок-секцію.

Володимир Гройсман на будівництві третього муніципального будинку по провулку Щорса

Першу цеглину у третьому муніципальному будинку заклав Вінницький міський голова Володимир Гройсман. «Коли ми розпочинали у 2009 році будівництво першого муніципального будинку, я теж закладав першу цеглину, і проект був дуже успішним, - каже мер Вінниці. – Будівельники кажуть, що цей звичай не варто порушувати, і я переконаний, що цей проект також буде успішним. Вже зараз фактично реалізовано більше третини квартир у будинку». Всього з 2009 року за програмою «Муніципальне житло м. Вінниця» придбали квартири 204 вінницькі родини.

Будівництво третього муніципального будинку

Вартість 1 кв. м загальної площі житла у будинку на провулку Щорса складає 5300 грн. Ця ціна є однією з найнижчих у місті і на 22% дешевшою прогнозованої вартості житла на первинному ринку у 2012 році (6800 грн.).

80 квартир у цій багатоповерхівці будується за програмою «Муніципальне житло м. Вінниця», а 60 квартир – передано під державну програму здешевлення іпотечних житлових кредитів для придбання доступного житла. На даний час 51 квартира вже має власника (36% від загальної кількості). «Те, що квартири у цьому будинку реалізовуються за двома програмами дає можливість кожному обрати для себе той варіант, який для нього є більш прийнятним і доступним», - каже Володимир Гройсман.

«Зараз нас взагалі не лякають погодні умови і ми переконані, що до весни ми збудуємо «коробку» і приступимо вже до внутрішніх робіт і благоустрою», - каже керівник генпідрядної організації Валерій Коробков. Введення будинку в експлуатацію заплановано на грудень 2013 року. ​



Переглядів: 10319
Поширень: 0