Сергій Кудлаєнко- Наприкінці минулого року Сергій Кудлаєнко зустрічався з батьками та вчителями нашої школи, звітував про свою роботу, як депутата обласної ради, - розповідає заступник директора з виховної роботи Вінницької ЗОШ №10 Ганна Бондар. - Ми попросили його, якщо є така можливість, надати допомогу у встановленні роутерів Wi-Fi, щоб діти і вчителі могли користуватися інтернетом не тільки в окремих кабінетах, де в нас є комп’ютери. Зараз школа вся покрита мережею Wi-Fi і поки що маємо лише позитивні відгуки.

Щоправда, кажуть вчителі, вони разом з батьками спочатку трохи побоюювалися, щоб діти не «сиділи» в мережі на уроках. Проблему розв’язали досить просто – за допомогою пароля. Тепер загальний доступ до інтернету відкрито лише під час перерви, на уроках потрібен пароль, який знають тільки вчителі.

- Дуже часто використовую інтернет на уроках, - каже вчителька української мови та літератури 10-ї школи Тетяна Черній, - навчання має урізноманітнюватись: показуємо дітям різні документальні фільми, телепрограми, даємо аудіоматеріали, які учні можуть і вдома використовувати.

Wi-Fi у Вінницьких школах

Таким чином, вчителям стало зручніше викладати, а школярам – цікавіше вчитися. Батькам шкільний інтернет теж приніс користь: вони можуть у будь-який момент з будь-якої точки світу прослідкувати за успішністю та поведінкою своїх дітей через загальнонаціональну мережу «Щоденник.ua», до якої приєднуються і вінницькі школи. В тому числі - ЗОШ №10.

- Заходимо в будь-який браузер, вводимо: «Щоденник.ua», його видає першим, вводимо логін і пароль і заходимо, - показує свою сторінку в мережі десятикласник Іван Купчин. - Кожному учневі та всім батькам видавались особисті логін та пароль. Я можу бачити всі свої оцінки, але не бачу оцінок інших учнів. Батькам дуже зручно: можуть побачити, що я прогуляв відразу після уроку.

Wi-Fi у Вінницьких школах

- Програма «Щоденник.UA» - досить зручна і потрібна нині річ, але батьки і вчителі підняли питання про те, що повноцінно користуватися нею без доступу до мережі із будь-якого навчального кабінету неможливо, - каже Сергій Кудлаєнко. - Це підтвердили практично у кожній школі. Тому на сьогодні ми вже забезпечили покриття Wi-Fi у семи школах, звичайно, є певні проблеми, але до кінця року, думаю, задовольнимо усі заявки, які надходили до мене, як до депутата обласної ради.



Переглядів: 8419
Поширень: 0