У кожної людини є свій спосіб створення новорічного настрою. Атмосфера свята складається інколи із дрібниць, якими ми себе оточуємо вдома або на роботі. Особливого настрою додає і атмосфера, яка панує на вулицях міста, Те, що свято наближається, вінничани відчують значно раніше, ніж у минулі роки, ще 19 грудня. Саме на День Святого Миколая засяє святковими вогнями головна ялинка міста, і з цього часу місто «окупують» різні Діди Морози та заповнить новорічна атмосфера. На відкритті новорічної ялинки вінничан розважатимуть гурти «От винта» (м. Рівне) та «Королі» (м. Тернопіль), а також вінницький гурт «Максимус». Також на відкритті центральної міської ялинки на вінничан чекатиме святковий музичний феєрверк, який запланований на 18:50. «Пануватиме» ялинка у Вінниці до свята Водохреща – закриття ялинки заплановане на 19 січня.

Вінницькі новорічні традиції, які формуються в останні роки, будуть підтримуватись і цьогоріч, але будуть в святковій програмі і новинки. Вже традиційно Вінниця матиме свій унікальний новорічний талісман. 2013 рік пройде під знаком темної водної змії, а у Вінниці уособленням символу року, що наближається, стане мудрий Каа із мультфільму «Мауглі». Разом із Каа у Вінниці «оселяться» й інші головні герої «Книги джунглів».

Збережеться і традиція проведення Фестивалю сніговиків, який за останні роки вподобали вінничани різного віку і приєднуються до нього цілими родинами та колективами. Якщо цьому сприятимуть погодні умови, городяни зможуть позмагатися за креативність та винахідливість у створенні снігових скульптур та отримати не лише заряд гарного настрою, а й пам’ятні сувеніри.

Новинкою ж стане відкриття Резиденції Вінницького Діда Мороза. Він оселиться у власному будиночку, який буде споруджено на Майдані Незалежності. Щодня з 15:00 і до 20-ї години маленькі вінничани матимуть можливість поспілкуватись з головним героєм новорічних свят або його помічниками та взяти участь у дитячому караоке. Крім того, Благодійний фонд Петра Порошенка цьогоріч для маленьких вінничан передасть 45 тисяч солодких подарунків.

Щочетверга з 16:00 до 18:00 Дід Мороз також вестиме «офіційний прийом» маленьких громадян на першому поверсі приміщення міської ради. У ці дні в холі мерії лунатиме класична музика, атмосферу свята створюватиме ялинка та картини на новорічну тематику. І навіть працівники центру «Прозорий офіс» будуть одягнуті по-новорічному – упродовж місяця елементами їхнього «дрес-коду» стануть новорічні аксесуари.

У вінничан також буде нагода взяти безпосередню участь у насиченій програмі учасників «саміту» Дідів Морозів, які будуть знайомити вінничан із традиціями та особливостями тих країн, з яких вони приїхали. А з 8 по 13 січня у Вінниці працюватиме Школа Дідів Морозів, в рамках якої відбудеться чемпіонат колядок, флеш-моби та ігри КВН. Також учні цієї новорічної школи візьмуть участь у ІІ фестивалі Дідів Морозів, який пройде 13 січня.

Загалом у новорічні дні в подільській столиці відбудеться 10 флеш-мобів і 13 тематичних дискотек від іноземних Дідів Морозів біля головної ялинки міста у Центральному парку культури та відпочинку.

Відчути святкову атмосферу допоможуть ілюмінація та новорічні вогні, які прикрашатимуть все місто. А вже традиційну оздобу площі перед мерією доповнять казкові світлодіодні тварини. Засяє вогнями і громадський транспорт обласного центру. До речі, вже традиційно 31 грудня та 1 і 7 січня трамваї, тролейбуси та муніципальні автобуси перевозитимуть вінничан безкоштовно.

Організатори свята запрошують також усіх бажаючих взяти участь у щорічному конкурсі «Новорічний настрій». Цьогоріч у ньому з’явиться нова номінація – «Краща новорічна прибудинкова територія». Зміняться і розміри грошової винагороди. Вінничани, які найкраще прикрасять своє вікно, отримають 3 тисячі гривень, за найкраще оформлений балкон – 4 тисячі. А переможці в номінаціях «Новорічна вітрина», «Новорічна садиба» та «Новорічна прибудинкова територія» виграють по 5 тисяч гривень. Ще однією новинкою цьогорічного конкурсу є те, що переможці минулорічних конкурсів «Новорічний настрій» не можуть повторно брати у ньому участь. Зразок заявки розміщено на офіційному сайті Вінницької міської ради у розділі «Актуально». ЇЇ необхідно надіслати на електронну адресу [email protected] разом із кількома якісними фотографіями прикрашеного вікна (садиби, балкону, вітрини, прибудинкової території багатоповерхівки), розмір кожного фото не повинен перевищувати 1 Mb. Слід також обов’язково вказати у темі повідомлення номінацію, у якій бажаєте взяти участь.

Більш детальну інформацію стосовно участі у конкурсі можна отримати за телефоном: 59-51-19.

Міський голова Володимир Гройсман закликав вінничан долучитись до створення новорічної атмосфери не лише в своїх оселях та «просигналізувати» прикрашеними вікнами, балконами, подвір’ями та вітринами про наближення свята. «Давайте спільно популяризуватимемо цю ідею, - говорить Володимир Гройсман. – Для людини, можливо, прикрасити своє вікно коштуватиме не так багато, але якщо кожен зробить невеличкий внесок у створення новорічної атмосфери, це дасть надзвичайний результат та допоможе усім нам налаштуватися на святковий настрій».



Переглядів: 12198
Поширень: 0