У Вінниці триває цілодобове прибирання вулиць від снігу. Протягом цієї доби дороги та тротуари очищали майже 40 одиниць техніки. Комунальні служби у посиленому режимі намагаються розчистити Вінницю від триденних снігопадів. Щоб на тротуарах цей процес відбувався динамічніше, відповідальність мають проявити і адміністрації закладів торгівлі та власними силами прибирати біля своїх магазинів. Адже здійснення благоустрою прилеглої території та належне її утримання – це безпосередній обов’язок підприємця, який прописаний у Правилах благоустрою та санітарної очистки міста.

З учорашнього дня триває прибирання вулиць приватного сектору та дворів багатоповерхівок. Першочергово було розгорнуто сніг на вулицях, по яких діти йдуть до шкіл та садочків. Протягом дня техніка розчистила основні вулиці квартальних комітетів «Царина», «Поділля», та частково «Добробут». Сьогодні вона працює на вулицях квартальних комітетів «П’ятничани», «Корея», «Корея-1», «Підлісний», «Лівобережний», «Демитрівський». «Можливості зайти у кожну вуличку та тупик немає, адже цього не дозволяють габарити спецтехніки, - розповідає заступник голови Асоціації органів самоорганізації населення міста Вінниці Інна Вітенко. – Наразі ми намагаємось розчистити основні вулиці приватної забудови, аби забезпечити вчасне вивезення сміття». Асоціація розробила графік роботи спецтехніки, який «прив’язується» до графіку вивезення твердих побутових відходів з приватного сектору. Тобто, якщо згідно графіку у даному мікрорайоні сміттєвоз їздить у четвер, то у середу по його вулицям проходить снігоприбиральна техніка. Якщо виникне якась надзвичайна ситуація, коли терміново необхідно розчистити вулицю у приватному секторі, мешканцям необхідно звертатися на «Цілодобову варту» міської ради. Однак, на те, щоб змінити графік роботи спецтехніки, має бути дійсно нагальна потреба, а не забаганка господаря, якому ліньки відкидати сніг від власного гаража.

Триває і розчищення від опадів дворових територій. 19 тракторів розчищають сніг у дворах, а біля під’їздів та там, де техніка не має можливості проїхати, сніг відкидають двірники. Щоранку двірники зобов’язані і розчищати сходи біля під’їздів та посипати їх сіллю. Окрім того, якщо біля багатоповерхівок проходить тротуар, яким користується багато мешканців, працівники ЖЕКів, де у цьому є потреба, оббивають з дахів бурульки.



Переглядів: 4149
Поширень: 0