Тематика питань, що розглядались на порядку денному, стосувалася різноманітних аспектів, пов’язаних з медичною евакуацією повітряним шляхом.

Робочу групу Командування виду ЗС України, до якої увійшли представники Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону, очолював начальник медичної служби Командування Повітряних Сил Збройних Сил України полковник медичної служби Сергій Будяк, закордонну делегацію – начальник аеромедичної та біомедичної евакуації Військово-повітряних сил Республіки Італія полковник Марко Браматі.

У ході зустрічі закордонних колег ознайомили з можливостями санітарного літака Ан-26 “Віта” щодо здійснення евакуації та транспортування постраждалих, показали оснащення та обладнання літака для надання медичної допомоги та хірургічних втручань, розповіли про особливості формування медичних бригад, які щоденно несуть чергування.

У свою чергу, офіцери медичного департаменту Військово-повітряних сил Республіки Італія поділилися досвідом роботи при проведенні аеромедичної та біомедичної евакуації та при організації заходів аеромедичної евакуації за стандартами НАТО.

– Такі зустрічі є дуже корисними. Ми ділимося досвідом, що для медиків є вкрай важливим, адже йдеться, перш за все, про життя людини, – підсумовуючи захід зазначив полковник медичної служби Сергій Будяк.



Переглядів: 6557
Поширень: 0