12-тиградусний мороз не злякав наймолодших вінничан, які прийшли на відкриття нового садочку у мікрорайоні «Поділля». У відкритті садочку взяли участь Вінницький міський голова Володимир Гройсман, перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан та директор Будівельно-монтажного управління № 3 Тимофій Гіренко.

Гіренко, Спірідонова, Мовчан, Просєкова та Гройсман

Усі 15 груп сучасного навчального закладу уже наповнено, і з завтрашнього дня він розпочне приймати вихованців згідно графіка. Садочок розрахований на 280 місць. Окрім того, у закладі обладнано комп’ютерний клас, спортивна та музична зали, кабінет Монтессорі, фотостудія, кабінет психолога та кабінет вивчення іноземних мов.

Відкриття садочку на Поділлі

«Всередині садочку діток очікує змістовне середовище, яке буде навчати, розвивати та вдосконалювати їхні здібності, - каже завідувач ДНЗ № 7 Олена Просєкова. – Кожна група має свій профіль, над яким буде працювати поглиблено. Відповідно до профілю названо і самі групи. У нас є «Чумудрики», які зорієнтовані на пізнавальну діяльність, «Акварельки», які розвиватимуть мистецькі здібності».

дитячий садочок №7 на Поділлі

Групи раннього віку не мають профільності, адже у такому віці важко визначити здібності дитини і їх необхідно ще навчати навичкам самообслуговування. Влітку, коли склад дитячого колективу йтиме на оздоровлення, будуть працювати ще й адаптаційні групи.

«Мами зі своїми малятами можуть приходити і перебувати певний час у садочку, готуватися до повноцінного перебування в навчальному закладі, - розповідає Олена Пасєкова. – Тому у дітей в подальшому не буде психологічної травми. Дитина звикає до приміщення, а присутність мами буде певний час допомагати їй у цьому».

Новий дитячий садочок на Поділлі

Новий навчальний заклад побудований за кошти інвестора. На його будівництво було витрачено 30 млн. грн., ще понад 2 млн. – виділено з міського бюджету на придбання обладнання для харчоблоку й пральні, комп’ютерне обладнання, меблів у групи та кабінети, постільну білизну, килими, іграшки тощо.

«Ми спільно з забудовником та завідувачем закладу підійшли до наповнення цього дитячого садочку – зробили його таким, яким би хотіли його бачити самі діти, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Тут діти зможуть розвивати свої можливості та здібності, а ми будемо їм у цьому допомагати. Щасливе суспільство те, в якому народжують, живуть та розвиваються щасливі діти, а ми живемо для своїх дітей, і тому давайте будемо все робити для того, щоб наші діти були щасливими та успішними».

дитячий садочок

З 19 грудня згідно графіку садочок розпочне приймати дітей. Щодня до груп буде приходити по 5 нових вихованців, адже діткам необхідно звикнути до нового закладу вихователі зможуть більше часу приділити новачкам.

«Цей садочок є еталоном підходу до будівництва дитячих закладів, і якщо колективу вдасться організувати чіткий регламент роботи та догляду, то він буде прикладом для наслідування, - переконаний Іван Мовчан. - Нічого нового не треба створювати. Потрібно приїжджати сюди, брати за модель й впроваджувати цей досвід в інших регіонах області та інших містах держави».

садочок на Поділлі

Новий навчальний заклад має абсолютно новий формат і виконаний відповідно сучасним вимогам з точки зору потреб дітей. Кожна кімната має особливий індивідуальний дизайн, над яким працював архітектор забудовника, узгоджуючи його з керівником закладу. Саме завідувач закладу затверджувала кінцевий варіант дизайну. Що ж до самого керівника садочку, то мер розповідає, що це було не просто призначення: «При виборі керівника відбувався захист програми, якою буде наповнено заклад, і саме вона допомагала будівельникам у розробці проектів кімнат».

новий дитячий садочок у Вінниці

Міський голова висловив вдячність забудовнику, адже у будівництво працівники дійсно вклали частинку себе. В свою чергу керівник будівельної організації Тимофій Гіренко зазначив: «Я хочу, щоб тут дітки знайшли другу домівку. Коли ми будували садок, то робітникам я казав – уявіть, що ваші діти або внуки будуть навчатися у цьому садочку. І я дуже задоволений роботою, адже вони виклались на всі 100 %».

З часом на базі ДНЗ буде створено Муніципальний «Центр розвитку дитини». Тут освітній процес буде організовано за кількома пріоритетними напрямами: художньо-естетичним, фізкультурно-оздоровчим або ж музичним. Також в центрі планується налагодити роботу вокально-музичної, хореографічної та театральної студій, арт-майстерні, створити екологічний майданчик, гуртки бебі-йога, бебі-фітнес. Центр раннього розвитку дитини – це ще один крок в напрямку реалізації заходів, які передбачені в концепції стратегічного розвитку «Вінниця – 2020: сучасне, комфортне європейське місто».

У подальших планах – будівництво школи у цьому ж мікрорайоні на 1200 місць. Проектно-кошторисну документацію вже виконано за кошти інвестора, який також профінансує початок будівництва. Однак, щоб його завершити, необхідна фінансова підтримка держави.



Переглядів: 33670
Поширень: 0