Новим місцем для фотографувань у Вінниці став різнокольоровий зимовий фонтан. Він та кольоровий ансамбль ілюмінаційних арок виник на місці великих клумб, що перед Вінницькою міською радою. Усе це за три дні змонтували 30 працівників вінницької фірми “Бастіон” до Дня святого Миколая.

Новий фонтан біля Вінницької  міської ради

Поки ще не сфотографувалась біля фонтану, але планує, провідний дизайнер фірми “Бастіон” Юлія Мельник, яка розробила дизайн-проект новорічного оздоблення. Вона розповідає, що таке кольорове чудо є лише у Вінниці.

- Чому фонтан? Усе просто: Вінниця ж місто фонтанів, - ділиться Юлія Мельник. - Ми ще у жовтні запропонували очільникам міста кілька варіантів об’ємних ілюмінаційних фігур і цей варіант найбільше сподобався. Користувались тими світлодіодними матеріалами, які можна придбати на українському ринку і які не потребують великих енерговитрат. А потім наші працівники зварювали відповідно до креслень металевий каркас, на який і кріпили ілюмінацію.

Після свят ці гірлянди із підвищеним ступенем ізоляції можна легко демонтувати і наступного року, запевняє дизайнер, закріпити чи на цьому ж каркасі чи на іншому. Робота фірми радує око у сквері Козицького, там біля ТЦ “МагіЦентр” між будинками висять об’ємні дзвіночки. Таке вечірнє задоволення фірма виготовила за підтримки Вінницької міської ради, департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міської ради за спонсорські кошти.

Зимова Ілюмінація Вінниці

А от олень, ялинки біля Резиденції Діда Мороза, вхід до парку зі сторони “Книжка”, алея біля кінотеатру “Райдуга”, до пам’ятника М.Горького, з вулиць Хлібна, Грушевського і нові гірлянди, якими прикрасили дорогу по вулиці Хмельницьке шосе — заслуга Міського комунального унітарного підприємства “Міськсвітло”. Яке цієї зими остаточно позбавилось колишніх гірлянд з лампочок, що у зимовий час прикрашали місто ще з радянських часів.

- У тих гірляндах малопотужні лампочки на 25 вольт доводилось щоразу фарбувати нітрофарбою, чистити, доглядати, - розповідає директор МКУП “Міськсвітло” Вадим Кондрацький. - Цього року ми на 30% збільшили зимову ілюмінацію міста. А дизайн нових гірлянд на нашому підприємстві розробляли окремі спеціалісти. Комусь сніжинки сподобались, а комусь краплини, що струменем стікають. Головне — зробити корпус для них і змонтувати. На що затратили близько 1,5 місяці.

Новий фонтан біля міськради

Купували “святкові вогні” в української фірми “Софіт”. Зимова ілюмінація підключена до міських зовнішніх мереж працюватиме з 19 грудня до 19 січня 2013 року.

Раніше ми повідомляли проте, що у Вінниці проходить традиційний конкурс на краще новорічне оформлення будинків, вікон, балконів та вітрин «Новорічний настрій» прийом заявок триватиме до 28 грудня.



Переглядів: 17165
Поширень: 0